Фернандо Торес се завръща в Ливърпул


Фернандо Торес се завръща в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

4057 0

Фернандо Торес ще се завърне на „Анфийлд“ в двубой за благотворителност между легенди на Ливърпул следващата година. 35-годишният футболист, който прекрати кариерата си през 2018-а, заяви, че е щастлив от възможността отново да облече червената фланелка през март 2020-а и се надява да отбележи пред „Коп“.

Торес се завърна на митичния „Анфийлд“ след напускането си през 2011-а в друг мач между легенди през 2015-а, но това ще е първото му завръщане в Мърсисайд след оттеглянето от футбола.

„Получих много покани от Ливърпул да играя с тях в миналото, но не можех да го направя, защото все още бях активен футболист. Така че сега ще бъда особено щастлив да се завърна и да облека отново червената фланелка. Чувствах се много горд със себе си от първия си ден в клуба. Знаех, че едни от най-добрите нападатели в историята са играели за Ливърпул преди на „Анфийлд“, така че тези фенове са видели през годините много добри играчи. Така че за мен е привилегия, че измислиха песен за мен. Помня как преди я слушах толкова много пъти, когато играех у дома или навън. Да я чуя още веднъж ще бъде наистина специално за мен“, сподели Торес.

Испанецът отбеляза 81 гола в 142 мача за прекараните три години и половина в Ливърпул, преди да премине в Челси за 50 млн. паунда през януари 2011. Той ще бъде част от тима на Легендите на мърсисайдци срещу тези на Барселона на 28 март. Торес сложи край на футболната си кариера миналата година след емоционално завръщане за родния си клуб Атлетико Мадрид, откъдето Ливърпул закупи нападателя за малко над 20 млн. паунда през 2007. Той изкара и кратък период в италианския Милан.

Междувремено легенда на Челси подкрепи Садио Мане за "Златната топка" (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички