Феновете запяха "Лестър шампион" след 4-та поред победа на "лисиците"


Феновете запяха "Лестър шампион" след 4-та поред победа на "лисиците"

877 0

Лестър не пропусна да се възползва от грешната стъпка на Тотнъм в първенството и победи коравия саутхемптън в мач от 32-ия кръг на Висшата лига. "Лисиците" се наложиха над "светците" с 1:0, като победният гол бе дело на капитана Уес Морган.

С успеха Лестър дръпна със 7 точки на Тотнъм и с 11 на Арсенал на върха и гледа още по-смело към титлата в Англия. Саутхемптън е седми с 47 точки.

Саутхемптън започна добре в гостуването, като най-добрата им възможност бе в 32-ата минута, когато садио Мане не успя да вкара в опразнената от стража на Лестър врата. В ситуацията Дани Симпсън застана на пътя на топката, летяща към вратата му, като кълбото се удари в ръката му. Гостите претендираха за дузпа, но реферът на срещата не прецени, че имат основание.

Лестър успя да поведе, след като Саутхемптън ги превъзхождаше на терена и звездите в нападението на "лисиците" бяха изолирани от играта. Въпреки това, играчите в синьо превърнаха първия си точен удар в мача дотук в гол, дело на капитана Уес Морган. Това бе негов първи гол за сезона.

В ситуацията в 38-ата минута Фукс центрира хубаво в наказателното поле, а Морган успя да намери с глава трудната топка и да я прати в мрежата на Фрейзър Фостър за 1:0.

След почивката Саутхемптън продължи да бъде по-активният тим, но въпреки това първото по-сериозно положение бе пред тяхната врата. В 61-ата минута Фонте можеше да си вкара автогол, но Фостър се намеси решително.

В 71-ата минута на мача отново вратарят на "светците" бе главно действащо лице за своя тим. Тогава Дани Симпсън можеше да реши мача с втори гол, след страхотна атака. Джейми варди върна от аутлинията към Симпсън, който стреля, но не достатъчно прецизно и вратарят на "светците" спаси.

Три минути по-късно отново топката срещна играч на Лестър в наказателното поле, но и в ситуацията с Хут съдията на срещата не видя повод да свири дузпа. В 85-ата минута пък вратарят на Саутхемптън извади удар на Варди, блесвайки отново.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички