Феновете питат, Бербатов отговаря: От коприненото докосване до колко езика знае?


Феновете питат, Бербатов отговаря: От коприненото докосване до колко езика знае?

1501 0

Димитър Бербатов даде обширно интервю за предаването "Match of the day" след края на срещата Тотнъм - Леверкузен, която българският нападател изгледа на живо на стадион "Уембли".

"Свободен агент съм и изчаквам подходящата оферта. Във футбола няма възраст, така че още имам какво да покажа на терена.

Трудно ми е да си избера отбор от групата, защото съм играл за три от тях - Монако, Тотнъм и Леверкузен.

През цялата си кариера съм играл с много добри футболисти. Дори в Леверкузен, където започнах кариерата си, имах отлично партньорство с бразилеца Франца. В Тотнъм с Роби Кийн - страхотно партньорство, а в Юнайтед с Уейн (Рууни) и дори с Чичарито, когато играехме заедно. Когато познаваш футбола, не е трудно.

Не знам 8 езика, както твърдят някои. Знам германски и английски, както и хърватски и сръбски, но те са много близки до българския и не се броят.

Не е хубаво да си свободен агент, но се надявам скоро това да приключи. Някои играчи все още доказват, че и на 40 може да си добър - например Тоти. Искам да играя възможно най-дълго.

Да играя в САЩ? Никога не казвай никога, но за семейството ми ще е най-добре да съм в Англия.

Много голове с Тотнъм са ми ценни, те са наистина много, а и аз не ги деля на красиви и грозни. Но може би срещу Чарлтън, когато се завъртях покрай защитник и направих рейд от центъра.

Защо докосването ми е красиво? (смее се) Като дете стоях в студа и стотици пъти хвърлях топката нагоре и я спирах с крак, дори когато излизаха сълзи от очите ми. Стана като навик, не се замисляш.

Клаус Аугенталер беше много добър с мен, защото ми даваше да правя каквото мога на терена. После с Мартин Йол в Тотнъм бе същото, а имах и много добри отношения с Фъргюсън, защото той познаваше играта ми и не е искал да се променям.

Шиърър и Ван Бастен са моите идоли. Шиърър бе, защото вкарваше голове от всеки възможен ъгъл, бореше се с лакти с противниците, а празнуването с ръката нагоре беше много красиво.

На тренировки съм играл като защитник и съм доста добър. Чета играта и взимам добри решения, а това ми помага и като нападател, защото знам как мислят бранителите", каза Бербо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички