Феновете на Юнайтед питат: Ван Гаал, как допусна да си тръгнат?


Феновете на Юнайтед питат: Ван Гаал, как допусна да си тръгнат?
Снимка: Gulliver/ Getty Images

2396 0

Манчестър Юнайтед се намира в мини-криза, въпреки че резултатите до момента на отбора не са толкова лоши, а отборът все още е в позиция да атакува титлата във Висшата лига.

Въпреки това Луис Ван Гаал е жестоко критикуван за трансферната си политика и липсата на какъвто и да е атакуващ облик на "червените дяволи". В последните 24 часа пък започна истинска масирана атака срещу мениджъра, като един въпрос е най-често задаваният към холандеца и ръководството на 20-кратните шампиони.

"Как можахте да ги пуснете да си тръгнат?", пишат хиляди фенове на "червените дяволи", визирайки Хавиер Ернандес - Чичарито и Анхел ди Мария.

И двамата не получиха шанс от Луис Ван Гаал, който даде под наем Чичарито на РЕал Мадрид, а след това го продаде на Байер Леверкузен. Сходно беше и положението на Ди Мария, който през втората половина от сезона влизаше по-често като резерва и беше използван като ляв външен халф - позиция, която отдавна не е сред предпочитаните от аржентинеца.

И двамата бяха продадени и в момента блестят за своите отбори. Ернендес е голмайстор на "аспирините" с цели 15 гола в 19 мача, а на този етап "червените дяволи" нямат играч с двуцифрен голов актив през сезона.

Анхел Ди Мария пък блести за ПСЖ, като има 10 асистенции у 7 гола за 13 двубоя. Очевидно е, че при правилните обстоятелства и двамата можеха да помогнат на Манчестър Юнайтед, чиято сериозна пробойна е именно в нападение. Отборът има едва 21 гола във Висшата лига, а в Шампионска лига, откъдето отпадна, тимът отбеляза 7 гола, въпреки че за съперници имаше ПСВ, Волфсбург и ЦСКА (Москва). 4 от тези голове дойдоха срещу "вълците", които обаче спечелиха групата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички