Феновете на Лестър поискаха смяна на името на "Кинг Пауър Стейдиъм"


Феновете на Лестър поискаха смяна на името на "Кинг Пауър Стейдиъм"
Снимка: Getty Images/Guliver

1627 0

След като през изминалия уикенд тимът на Лестър бе връхлетян от най-ужасната новина в историята на клуба, а именно смъртта на техния президент Вишай Шриваданапрабха, фенове на тима пожелаха името на "Кинг Пауър Стейдиъм" да бъде сменено. 60-годишният бизнесмен загина трагично, след като хеликоптерът му катастрофира край паркинга на стадиона.

Интересното е, че фен на Манчестър Юнайтед е създал петиция в интернет, където всеки желаещ може да се подпише, за да има "Кинг Пауър Стейдъм" ново име и то да бъде сменено с името на починалия тайландец. Стефан Гуилу смята, че е редно съоражението да бъде кръстено на Шриваданапрабха. 

"Преместих се да живея в града преди няколко години, точно преди отборът да се класира за Висшата лига. Като фен на Манчестър Юнайтед мога да кажа, че бях шокиран от това каква любов изпитват феновете към собствениците си. Изненадан бях, когато разбрах, че този човек не просто е бил собственик на клуба - той е платил всичките им заеми, помогнал е не само на отбора, но и на града като цяло. Без този човек Лестър вероятно никога нямаше да спечели Висшата лига", споделя Гуилу.

Всеки, който желае да подпише тази петиция, може да го направи тук.

СЪРЦЕРАЗДИРАТЕЛНО: ЛИСИЦА ПОСЕТИ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА С ПРЕЗИДЕНТА НА ЛЕСТЪР

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички