Фамозно второ полувреме и драма до последните секунди на Арсенал - Челси


Фамозно второ полувреме и драма до последните секунди на Арсенал - Челси
Снимка: Guliver/GettyImages

3891 0

Арсенал и Челси изиграха може би най-доброто второ полувреме през този сезон в английската Висша лига. Двата отбора си вкараха по два гола, изпуснаха още куп положения и завършиха наравно 2:2 в спиращ дъха сблъсък на "Емиратс".

След нулево първо полувреме, в което и двата отбора записаха невероятни пропуски пред двете врати (и най-вече Алваро Мората), пръв резултатът откри съставът на Арсенал. След страхотна акция и малко късмет топката се озова в краката на Джак Уилшър, който откри в 63'.

До края на мача обаче Челси успя да направи пълен обрат. Първо Азар от дузпа отбеляза за 1:1 малко след откриващия гол, а 8 минути преди края Алонсо след подаване на Дзапакоста успя да реализира, изпреварвайки трима защитници на Арсенал за топката.

Това обаче не беше всичко. В самия край на мача Ектор Бейерин успя да изравни след отчаяни атаки на Арсенал, а в ответната атака Дзапакоста удари греда - 2:2 под овациите на пълния стадион в Лондон.

Равенството обаче е лоша новина и за двата отбора. Челси остана зад Манчестър Юнайтед в битката за второто място, като изостана на 1 точка. Арсенал пък е с 39 точки - на 5 от топ 4.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Стартът на мача беше страхотен, като в първите 15 минути можеха да паднат поне два гола. Първо Алваро Мората беше изведен от Еден Азар сам срещу Петер Чех, но ударът му премина встрани от вратата. Последва атака на Арсенал, при която Санчес получи на стрелкова позиция в наказателното поле, стреля, но топката удари първо едната, после другата странична греда и така и не пожела да влезе във вратата. При удара и Куртоа успя да докосне топката.

В 20' отново белгийският страж беше главно действащо лице. Месут Йозил успя да си проправи път между двама и да стреля в долния ляв ъгъл, но с котешки рефлекс стражът изби в корнер.

Невероятните пропуски продължиха и през втората половина на полувремето. Алексис и Лаказет имаха отлични шансове да реализират, но най-сериозният пропуск дойде от Фабрегас. Азар напредна в половината на Арсенал и точно пред наказателното поле увлече трима. Вместо да търси удар, той успя с пета да изведе Фабрегас, но испанецът прати топката над вратата - 0:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна много по-добре за домакините. Арсеал направи бързи няколко положения, а в 60' Алексис Санчес и Йозил играха на двойно подаване, което изведе германският национал сам срещу вратаря. Той обаче сам затвори ъгъла си и нито успя да стреля, нито да подаде на Лаказет.

В 63' обаче гол падна. След продължителна акция Йозил пусна за Санчес, който с голяма доза късмет успя да намери Джак Уилшър - удар на халфа и 1:0. Това беше и първи гол за английския национал след повече от две години във Висшата лига.

Веднага след попадението Санчес беше изведен в наказателното поле, но финтът му срещу Кристиансен не сполучи. Топката обаче остана у Лаказет, който успя да намери пролука и стреля, но вратарят успя да отрази. Унесени в атака обаче, "артилеристите" допуснаха сериозна грешка. Азар беше фаулиран в наказателното поле и Челси получи шанс да бие дузпа. Белгиецът беше точен и изравни.

Последва веднага положение за Бакайоко, който беше изведен в наказателното поле, но в последния момент Мустафи успя да избие. В 69' пък Мората отлично се освободи от Джака и остана очи в очи с Чех, но подобно на първото полувреме стреля в аут.

Обратът за Челси беше пълен 8 минути преди края. Найлс изпусна Дзапакоста в опасна близост до вратата, а италианският национал по отличен начин намери Алонсо. Той между трима успя да засече и се разписа за 1:2 и пълен обрат!

В добавеното време обаче при разбъркване в наказателното поле на Челси Бейерин успя да нанесе категоричен удар, с който да изравни резултата. В ответната атака Дзапакоста удари греда и пропусна да донесе 3-те точки за своя тим.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Арсенал: Чех, Холдинг, Мустафи, Чеймбърс, Джака, Уилшър, Бейерин, Найлс, Йозил, Санчес, Лаказет

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кейхил, Кристиансен, Канте, Бакайоко, Моузес, Алонсо, Фабрегас, Азар, Мората

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Челси влезе в добра форма, като има само едно равенство в последните 5 мача и една загуба в последните 10. Това помогна на отбора да навакса пасива спрямо Манчестър Юнайтед и в момента възпитаниците на Антонио Конте изостават само на 2 точки от Моуриньо и компания, но са и с мач по-малко. Арсенал от своя страна заема едва 6-а позиция с актив от 38 точки след изиграни 21 мача.

През този сезон "артилеристите" са доста колеблив гост, но пък у дома са допуснали само 1 поражение до момента. Челси от своя страна има две поражения и две равенства в 10 мача извън "Стамфорд Бридж".

Стартовите състави очаквайте след 20:45 часа, а междувременно вижте интересните факти преди двубоя в материала ни, посветен на сблъсъка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички