Евертън спъна Челси на "Стамфорд Бридж", Манчестър Сити и Ливърпул се отдалечават


Евертън спъна Челси на "Стамфорд Бридж", Манчестър Сити и Ливърпул се отдалечават
Снимка: Getty Images

4969 0

Англиският гранд Челси направи трета грешна стъпка в последните си пет мача във Висшата лига, след като не успя да победи Евертън при ръвенство 1:1 на "Стамфорд Бридж" в мач от междинния 17-и кръг във Висшата лига. Така "сините" загубиха още точки в битката за титлата на Острова и изостанаха от лидерите Манчестър Сити и Ливърпул.

В двубоя няколко играчи на Челси нямаше как да вземат участие, тъй като дадоха положителни проби за коронавирус. Сред тях бяха Ромелу Лукаку и Тимо Вернер, с което офанзивната мощ на "сините" значително намаля. Това си пролича през първото полувреме, когато Челси пропиля няколко чисти голови положения.

През втората част Челси продължи да търси попадението и го намери в 70-ата минута, когато Мейсън Маунт вкара попадение в четвърти пореден мач за "сините". Само четири минути по-късно обаче Джарад Браунтуейт изравни резултата и отказа Челси от победата. Голяма заслуга за равенството имаше стражът Джордан Пикфорд, който се отличи с няколко много важни намеси.

След този мач Челси заема трета позиция в подреждането с актив от 37 точки - на четири зад лидера Манчестър Сити и на три зад втория Ливърпул. Евертън пък е на 14-а позиция с 19 пункта. В следващия кръг лондончани гостуват на Уулвърхемптън, а "карамелите" имат визита на Бърнли.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в шестата минута Челси стигна до чисто голово положение. Жоржиньо видя включилия се на скорост Рийс Джеймс и го изведе с перфектен пас в коридор. Крайният бранител излезе сам срещу вратаря Джордан Пикфорд, но ударът му бе неточен и излетя в аут.

В 11-ата минута Хаким Зиеш нахлу в наказателното поле от левия фланг и центрира остро към Кристиан Пулишич. Офанзивният играч на "сините" опита атрактивен удар с пета към вратата на Евертън, но топката се насочи в обсега на Пикфорд, който улови.

В 36' Челси изпусна още едно чисто голово положение. Мейсън Маунт комбинира Лофтъс-Чийк в наказателното поле и бе изведен сам срещу вратаря Пикфорд. Нападателят на "сините" опита удар по земя, който обаче бе блокиран с крак от стража на Евертън.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Шест минути след подновяването на играта Мейсън Маунт опита удар от дистанция, който рикошира в тялото на друг играч и се насочи към далечния ъгъл на вратата на Евертън, но Пикфорд изби в корнер.

В 70-ата минута Челси откри резултата. Рийс Джеймс спечели пространство пред наказателното поле на Евертън, а след това изведе Мейсън Маунт в пеналтерията. Англичанинът излезе сам срещу Пикфорд и го разстреля с мощен удар в близкия ъгъл - 1:0!

Четири минути по-късно обаче Евертън стигна до изравнително попадение. След центриране от статично положение на Антъни Гордън топката прехвърли цялата отбрана на Челси, за да се приземи на далечната греда, където Джарад Брантуейт се хвърли на шпагат и отклони топката в мрежата - 1:1!

В 80' Тиаго Силва засече центриране от корнер с глава и намери очертанията на вратата, но Пикфорд блесна с поредната невероятна намеса.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Менди, Аспиликуета, Рюдигер, Силва, Джеймс, Алонсо, Лофтъс-Чийк, Жоржиньо, Зиеш, Пулишич, Маунт

Евертън: Пикфорд, Кени, Годфри, Холгейт, Кийн, Брантуейт, Иуоби, Гомеш, Дукуре, Гордън, Симс

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Английският гранд Челси наруши отличната си форма и спечели само половината от последните си двубои във Висшата лига, което му струва скъпо, тъй като бе изпреварен и от Манчестър Сити, и от Ливърпул. Сега "сините" ще искат да не губят повече точки спрямо двата си конкурента за титлата, а за целта тимът на Томас Тухел трябва да се справи с Евертън.

"Карамелите" пристигат на "Стамфорд Бридж" и въпреки че са в потресаваща форма (една победа в последните десет шампионатни мача), неведнъж са показвали, че могат да изненадат неприятно всеки от грандовете (най-скорошният пример бе победата над намиращия се в подем друг лондонски тим - Арсенал).

КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА ЧЕЛСИ - ЕВЕРТЪН

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички