Евертън рано-рано се залепи за дъното: Бе разбит от Астън Вила безпощадно във Висшата лига


Евертън рано-рано се залепи за дъното: Бе разбит от Астън Вила безпощадно във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1325 0

Евертън не започва никак добре новия сезон в английската Висша лига и записа втора загуба от два мача. Нещо повече - "карамелите" бяха разгромени с 0:4 от Астън Вила в двубой, в който бяха напълно надиграни.

По този начин клубът от Ливърпул се залепи на дъното, тъй като има и най-лоша голова разлика към момента, проваляйки се да реализира попадение и в двете срещи (голова разлика: 0:5). "Виланите" пък спечелиха първи три точки, след като преди около седмица бяха разбити с 1:5 от Нюкасъл.

Домакините имаха преимущество по всеки ключов показател. Още след края на първото полувреме имаха комфортна преднина от 2:0, след като Макгин откри в 18-ата минута, а в 24-тата Дъглас Луис реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Джордан Пикфорд.

Това бе и пета дузпа, която Пикфорд прави във Висшата лига, откакто се присъедини към Евертън през сезон 2017/18. Само един друг вратар е с толкова голям показател за този период - Бен Фостър.

През второто полувреме Бейли (31') и Дюран също се записаха сред голмайсторите, за да оформят крайния резултат. Попадението за Дюран дойде едва 50 секунди, след като се появи като резерва. Най-бързият гол от резервен състезател за Астън Вила от октомври 2009 година, когато Джон Карю се разписа отново срещу Евертън, но след 46 секунди игра.

Това е пета поредна победа за "виланите" над този опонент, а последният успех за "карамелите" в това съперничество е чак през 2016 година (3:1 като гост). В следващия кръг Астън Вила гостува на Бърнли (27.07), докато Евертън приема у дома Уулвърхемптън (26.08).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички