Ето кой е най-добрият защитник във Висшата лига


Ето кой е най-добрият защитник във Висшата лига

1678 0

Тотнъм все още изостава на 5 точки от Лестър, но бележи повече от всеки друг във Вишата лига и допуска най-малко голове. Една от главните причини за надеждността на отбора в отбрана през този сезон е белгиецът Тоби Алдервейрелд.

През изминалия сезон той игра под наем в Саутхемптън, но през лятото бе купен от Тотнъм за скромните 11,5 млн. паунда. Това бе доста правилно решение на "шпорите".

Алдервейрелд оформи отлична двойка с Ян Вертонген, игра страхотно в защита, в атака вкара 4 важни гола, а сега изненадва всички с невероятната си статистика.

Точно 600 минути до този момент Тоби не е фаулирал съперников играч във Висшата лига. На 30 март в мача с уест Хем той игра грубо срещу Дмитри Пайе и получи жълт картон. Оттогава белгиецът не е нарушавал правилата, а Тотнъм, който загуби в този мач, повече не е падал в първенството.

Алдервейрелд не е пропуснал нито една минута във Висшата лига този сезон и за този период е извършвал нарушения общо 9 пъти (но качествено - получил е 3 жълти картона), 41 пъти е печелил топката, блокирал е 27 удара, направил е 56 засичания и 262 пъти е спирал топката при атака на съперника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички