Ерата "Гигс" в Манчестър Юнайтед приключи


Ерата "Гигс" в Манчестър Юнайтед приключи

1138 0

Легендарният Райън Гигс се раздели с Манчестър Юнайтед след 29-годишна вярна служба, информират медиите на Острова. 42-годишният уелсец има още един сезон от договора си с клуба като помощник-треньор, но се е разбрал да напусне преждевременно "Олд Трафорд".

Гигс очевидно не иска да работи в екипа на Жозе Моуриньо, който пък си има доверен човек за ролята - Руй Фария. Гигс желаеше и мениджърската роля, защото не се задоволяваше само със статут на помощник.

Когато стана ясно, че той няма да е главният на скамейката, от ръководството му предложиха друга работа в клуба, но до споразумение така и не се е стигнало, съобщава iTV.

Гигс е рекордьор по мачове с екипа на Манчестър Юнайтед - 963, като на 14-ия си рожден ден през 1988 година се е присъединил към академията на "червените дяволи", а на 17 вече е бил професионалист.

Той има спечелени цели 35 трофея - рекордните 13 титли, две купи от Шампионска лига, четири купи на ФА и четири купи на Лигата, като е най-титулуваният британец за всички времена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички