Ефектът „Моуриньо“ оказа моментално влияние и Тотнъм се върна на победния път


Ефектът „Моуриньо“ оказа моментално влияние и Тотнъм се върна на победния път
Снимка: Getty Images/Guliver

1697 0

В първия мач под ръководството на Жозе Моуриньо Тотнъм спечели категорично лондонското дерби срещу Уест Хям след успех с 2:3. Головете за победата отбелязаха Хюн-Мин Сон, Лукас Моура и Хари Кейн. Михаил Антонио върна един гол за домакините в средата на втората част, а Анджело Огбона оформи крайния резултат в последната минута от срещата. Това бе 10-ти успех на португалеца срещу „чуковете“ в мениджърската му кариера. Специалния бе оставил на пейката Кристиан Ериксен и Муса Сисоко за сметка на Ерик Дайър и Лукас Моура, което се оказа правилен ход.

Още с началото на първата част се забеляза далеч по-добра игра от страна на Тотнъм, в сравнение с последните им няколко срещи. Спърс поеха инициативата в началото на първата част, като създадоха няколко опасни ситуации пред вратата на домакините. В 18-тата минута Уест Хям имаха претенции за дузпа, след като Робърт Снодграс падна в наказателното поле, но съдията Майкъл Оливър подмина ситуацията. По-добрата игра на „шпорите“ даде резултат и те стигнаха до откриване на резултата в 36-тата минута. Деле Али проби в центъра, след което пусна пас по земя към Хюн-Мин Сон и кореецът отбеляза, вкарвайки топката в далечния ъгъл на Роберто – 0:1!. По този начин кореецът се превърна в голмайстора на Спърс през календарната 2019г., като отбеляза своя 19-ти гол, с два повече от Хари Кейн. Малко след това отбраната на Уест Хям капитулира за втори път. Този път Сон бе в ролята на асистент, след като подаде в наказателното поле и Лукас Моура засече топката и я прати за втори път в мрежата на „чуковете“ – 0:2! До края на полувремето други попадения не паднаха.

В началото на втората част головете продължиха да валят във вратата на „чуковете“. Серж Орие центрира в наказателното поле, за да дойде и мигът на Хари Кейн, който направи резултата класически – 0:3! Това бе 175-тият гол на Кейн за Тотнъм, като по този начин той излезе на 3-то място във вечната реализаторска ранглиста на „шпорите“, като единствено Боби Смит (208) и Джими Грийвс (266) имат повече голове от него с бялата фланелка. Постепенно Спърс свалиха темпото и „чуковете“ заиграха една идея по-офанзивно. В крайна сметка Уест Хям достигна до намаляване на резултата. В 74-тата минута Михаил Антонио нахлу в наказателното поле на „шпорите“ и с удар от границата на наказателното поле разстреля Пауло Газанига – 1:3! Интересното е, че това е четвъртият гол на Антонио срещу Тотнъм, като всеки един от тях е бил реализиран на различен стадион. Уест Хям стигна и до втори гол в мача, но той бе отменен, заради явна засада на Деклан Райс. Все пак Уест Хям вкара още един гол чрез Анджело Огбона, който засече с глава центриране от корнер - 2:3!

Така Тотнъм записа първи успех под ръководството на Жозе Моуриньо. Спърс се изкачиха временно на 6-тото място в класирането, като записват актив от 17 точки. Уест Хям започва да навлиза в доста тежка криза, след като регистрира 7-ми пореден мач без успех във Висшата лига. „Чуковете“ продължават да са на 16-тото място в класирането с 13 точки, като са на 5 от зоната на изпадащите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички