Една грешка реши Челси - Манчестър Юнайтед и титлата във Висшата лига


Една грешка реши Челси - Манчестър Юнайтед и титлата във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1443 0

Челси подпечата титлата във Висшата лига на Англия, след като днес стигна до минимално 1:0 срещу Манчестър Юнайтед в дербито на 33-ия кръг от шампионата.

"Сините" изиграха поредния тактически перфектен двубой, а единственото попадение падна след хубава комбинация между Оскар и Азар и точен удар на белгиеца в 38'.

Бившият ас на Лил е директно замесен в 15 гола (8 гола, 7 асистенции) в последните 17 мача на Челси от Премиър лийг.

Загубата пък сложи край на шестте поредни победи на Манчестър Юнайтед, с които "червените дяволи" успяха да се внедрят в топ 3. Така момчетата на Луис Ван Гаал остават 3-и с актив от 65 точки.

Челси пък води убедително с 10 точки на Арсенал, като и двата тима имат по 6 мача до края на сезона.

"Червените дяволи" можеха да почнат срещата с ранен гол. Ашли Йънг проби отляво и успя да комбинира с Рууни, който от 7 метра стреля отлично, създаде се зрителна измама, че топката е във вратата, но тя прелетя на сантиметри встрани. Челси също имаше шанс в първите 10 минути, но Де Хеа спаси удар на Фабрегас.

Между 12' и 14' Юнайтед отново бе отборът, който демонстрира повече активност в атака. Първо удар на Андер Ерера излезе в аут, а малко след това и младият Патрик МакНеър не сполучи, а изстрелът му бе избит в корнер. Като цяло обаче в тези минути футболистите на Луис ван Гаал играеха далеч по-добре от своя съперник, взимайки и предимство по отношение на действията в средата на терена.

В следващите минути футболът на "Стамфорд Бридж" беше малко, но в 38' стадионът изригна след отлична комбинация в "синьо". Топката беше отнета в средата на терена, а Оскар бързо-бързо успя да подаде за Азар. Той нахлу в наказателното поле и прокара топката между краката на Де Хеа - 1:0 за кандидат-шампионите.

Малко след почивката Челси стигна до две сериозни възможности и за второ попадение. Дидие Дрогба и Еден Азар обаче не успяха да се възползват от шансовете, открили се пред тях в наказателното поле на "дяволите".

В 61' Манчестър Юнайтед отново опита да обстрелва вратата на Куртоа от дистанция, но белгиецът отрази успешно удара на МакНеър. В 63' и Уейн Рууни отправи удар, но топката бе избита в корнер.

15 минути преди края Фалкао се освободи отлично от защитник и успя да нахлуе в наказателното поле. Той скъси много ъгъла за обстрел към вратата и в крайна сметка прати коженото кълбо встрани от вратата.

До края на двубоя "червените дяволи" така и не успяха да стигнат до попадение. В края на добавените 4 минути можеше да бъде отсъдена дузпа за гостите, но Андер Ерера преигра в ситуацията и получи жълт картон - 1:0 за Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички