Един точен удар бе достатъчен на Астън Вила да измъкне равенство от Лестър, всичко ще се реши в реванша


Един точен удар бе достатъчен на Астън Вила да измъкне равенство от Лестър, всичко ще се реши в реванша
Снимка: Getty Images/Gulliver

2488 0

Лестър и Астън Вила не успяха да се победят в първия полуфинален сблъсък за Купата на Лигата. Двата тима завършиха 1:1, като Вила откри резултата в 28' чрез Анвар Ел-Гази. Това остана и единственият точен удар за гостите в двубоя. Въпреки доминацията си "лисиците" успяха да стигна само до изравнителен гол през втората част, който бе дело на Ихеаначо.

Домакините започнаха много по-добре двубоя и бяха по-опасните на терена. В 19' след неразбирателство в защитата на Вила топката стигна до Джейми Варди, който стреля от ръба на наказателното поле. Топката се запъти ниско към центъра на вратата, но Ориян Ниланд спаси. В 23' подаване в наказателното поле намери непокрит Джейми Варди, който отправи нисък удар в средата на вратата, но беше отказан от брилянтно спасяване от страна на стража на гостите.

Точно, когато изглеждаше, че "лисиците" владеят случващото се "виланите" откриха резултата. Анвар Ел-Гази отигра в наказателното поле, а Фредерик Гилбер засече центрирането му - 0:1. Три минути преди края гостите можеше да вкарат и второ попадение, като Конса изпревари Шмайхел и отправи удар с глава, който обаче рикошира в напречната греда.

И в началото на втората част Лестър владееше инициативата, но без да създаде големи опасности пред противниковата врата. На почивката Брендън Роджърс пусна в игра за "лисиците" Хамза Чудури, който замени Денис Прает. В 63' Джеймс Мадисън се впусна в наказателното поле, за да достигне до пас и да нанесе удар по посока на десния ъгъл. Ниланд обаче внимаваше и го отрази с добро спасяване. 10 минути след това отново Мадисън имаше достатъчно време да стреля от наказателното поле към средата на вратата, но не успя отново да се справи със стража на гостите.

В 75' Лестър след няколко опита успя да преодолее защитата на съперника. Джейми Варди намери влезлия като резерва преди минути Келечи Ихеаначо. Той се справи със съперника си на границата на наказателното поле и нанесе страхотен удар под напречната греда - 1:1. Това пети гол срещу този съперник за Ихеаначо.

В 82' Варди можеше да донесе пълен обрат за Лестър. Неговият удар от наказателното обаче премина на сантиметри от дясната греда. Въпреки опитите на домакините така и не успяха да стигнат до втори гол, а всичко ще се реши в реванша на 28 януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички