Един позабравено велик сблъсък в Англия + "сигурна" победа за Ливърпул


Един позабравено велик сблъсък в Англия + "сигурна" победа за Ливърпул
Снимка: GettyImages

4248 0

Битката в английската Висша лига е в разгара си! Преди 31-вия кръг Ливърпул влезе като лидер и ще трябва да затвърди позицията си, като играе на митичния "Анфийлд" срещу "боксовата круша" на шампионата - последния в класирането Шефилд Юнайтед, който е само с 15 точка и голова разлика от -50. А на всичкото отгоре е и в дълга серия от загуби срещу мърсисайдци.

В този кръг обаче ще станем свидетели и на дуел, който в не чак толкова далечното бъдеще бе определящ за титлата. Един срещу друг на "Стамфорд Бридж" се изправят грандовете, които все още търсят пътя нагоре - Челси и Манчестър Юнайтед. Към момента в по-добра позиция са "червените дяволи", които дори все още имат надежди за топ 4, макар и задачата да изглежда много трудна. И въпреки че разликата между двата отбора е осем точки, то фаворит в мача са "сините".

Челси срещу Манчестър Юнайтед: Изненадващ фаворит в мача от Висшата лига на Англия

Платформата за онлайн спортни залози efbet за това футболистите на Маурисио Почетино да вземат трите точки е 2,05, докато ставката за успех в полза на играчите на Ерик тен Хаг е 3,25. Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,00. Сблъсъкът е в четвъртък (04.02) от 22:15 часа българско време.

Челси изтърва аванса си срещу 10 играчи от отбор, заплашен от изпадане. И въпреки това е с пет поредни мача без загуба в шампионата (две победи и три равенства). Освен това е загубил едва един от последните осем домакински двубоя в първенството. Притеснителното за "сините" обаче е, че спечелили само един от последните 14 мача с Манчестър Юнайтед (шест успеха и седем ремита). Въпросният успех е за ФА Къп през 2020 година. Последната шампионатна победа за Челси над Юнайтед е чак от ноември 2017 година.

Една от звездите на лондончани - Коул Палмър, е била фен на Манчестър Юнайтед като дете. Той е вкарал всеки от последните си девет гола именно на "Стамфорд Бридж". Освен това се разписа и при последния мач между тези опоненти, когато "дяволите" спечелиха с 2:1. Очакват се попадения и поради факта, че всеки от последните седем шампионатни мача на "сините" имат гол/гол.

Челси срещу Манчестър Юнайтед - кой ще победи?

Ливърпул е тотален фаворит срещу Шефилд Юнайтед - историята е красноречива

В другия двубой от вечерта във Висшата лига пък Ливърпул очаквано е огромен фаворит. Коефициентът на efbet за победа в полза на играчите на Юрген Клоп е 1,10, докато ставката за първи успех за Шефилд Юнайтед над този опонент през 21-ви век е 22,00. Съответно пазарът за равенство е оценен на 10,25. Мачът стартира в 21:30 часа българско време.

Ливърпул е в серия от шест поредни победи срещу съперника (при обща голова разлика 13:1), а през този век има и едно равенство с него. Освен това мърсисайдци са загубили само един от последните 39 мача срещу отбор, който е влязъл във Висшата лига през същия сезон (32 победи и 6 равенства). Изненадващ факт обаче е, че Ливърпул (2) и Шефилд Юнайтед (1) са отборите в шампионата, които са с най-малко голове в първите 15 минути от мачовете си през сезона.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички