Еден Азар иска в Реал или Барса, но...


Еден Азар иска в Реал или Барса, но...

2607 0

Белгийският национал Еден Азар е твърдо решен да напусне Челси след края на сезона. Това е категоричното мнение на плеймейкъра, който изобщо не се разбира с Жозе Моуриньо и, ако португалецът остане мениджър на тима, Азар ще напусне.

Слабата форма на играча до момента през сезона обаче може да му коства преминаването в една от предпочитаните му дестинации - Реал Мадрид.

В последните два летни трансферни прозореца постоянно има слухове за преминаването на Азар на "Сантяго Бернабеу", но "Daily Mail" информира в днешното си издание, че белгиецът не е "приоритет" за "белия балет" в момента.

Причината за това е колебливото представяне на играча, който тотално загуби своята форма, и то в най-неподходящия за Челси момент. Скаутите на Реал не са убедени, че именно Азар е точният играч, заради честите му спадове и възходи в играта и липсата на постоянно ниво.

Другата причина е свързана с търсенето на централен нападател. Очаква се през лято 2016 Флорентино Перес да насочи всичките си усилия към привличането на заместник за Карим Бензема, който е без каквато и да е алтернатива в клуба. Освен това Перес подготвя нов многомилионен трансфер в търсене на следващия лидер на Реал заради напредващата възраст на Кристиано Роналдо. Към момента в Реал не са сигурни, че този човек е Еден Азар.

В същото време и Барселона няма намерение да вади над 70 милиона, за да притежава Азар. Причината е ясна - при наличието на Неймар, Меси и Суарес за белгиеца няма място в стартовия състав на каталунците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички