Дънната риба пазеше головете си за Челси - Палас унижи шампиона


Дънната риба пазеше головете си за Челси - Палас унижи шампиона
Снимка: Getty Images/Guliver

1695 0

Последният тим в класирането на Висшата лига - Кристъл Палас, поднесе голямата изненада в 8-ия кръг на първенството. Скромният тим от Лондон нанесе поражение на съгражданите си от Челси, налагайки се с 2:1 у дома. По този начин Палас вкара първите си 2 гола от началото на сезона и спечели първите си точки, за тяхно щастие - 3.

Загубата остави "сините" на четвърто място в класирането, но е с едва 13 точки. Това бе втора поредна загуба за тима на Антонио Конте.

Кристъл Палас остава последен, но вече има 3 точки.

Двубоят започна с пропуск на Заха в третата минута и още тогава бе даден сигнал, че мачът може да не завърши според прогнозите. И това се потвърди в 11-ата минута, когато Йоан Кабай оползотвори подаване на Макартър и откри резултата за домакините, Впоследствие попадението бе записано като автогол на Сесар Аспиликуета.

Опашкарят бе този тим, който влезе по-добре в мача. Само 7 минути обаче по-късно Челси възстанови равенството, след като при изпълнение на корнер Бакайоко с глава успя да изравни - 1:1. В 22' Уилфрид Заха бе близо до втори гол, след като нахлу и стреля отдясно, но покрай вратата на Куртоа.

През цялото полувреме шампионите на Англия имаха териториален превес, но повечето и по-чистите шансове бяха пред съперника им.

Въпреки това в 35' Миши Батшуай можеше да накаже домакините след ново статично положение и да направи 2:1, но стреля над вратата.

Промяна в резултата преди почивката имаше, но тя бе в полза на Палас. В самия край на частта Сако проби отляво и подаде на Заха, който преодоля Куртоа за 2:1.

Челси излезе по-мобилизиран след почивката и в 50' Сеск Фабрегас удари гредата. До края и двата тима имаха своите шансове за промяна на резултата, но той се запази, въпреки даденото 5-минутно продължение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички