Двете най-добри защити в Англия не сгрешиха! Арсенал и Нюкасъл си размениха по точка


Двете най-добри защити в Англия не сгрешиха! Арсенал и Нюкасъл си размениха по точка
Снимка: GettyImages

3164 0

Арсенал и Нюкасъл завършиха с нулево равенство в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. Отборите с двете най-добри защити в английския елит отново показаха солидност отзад, но и "беззъбие" в атака, което им отреди само по точка.

Ремито даде шанс на втория Манчестър Сити да се доближи на 5 точки при успех над Челси в четвъртък (05.01). Така "артилеристите" си тръгват от двубоя на върха на класирането с актив от 44 точки, докато Нюкасъл продължава впечатлителната си серия от 13 двубои без загуба, оставайки на третото място в таблицата с 35 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Арсенал започна много добре мача. Още в 3-ата минута Йодегор получи шанс да стреля от воле, но изстрелът му премина над напречната греда на вратата, пазена от Поуп.

Само 2 минути по-късно шанс се откри и пред Букайо Сака, който напредна отдясно, нахлувайки в наказателното поле на съперника. Сака реши да стреля от много малък ъгъл , но шутът бе спасен от Поуп.

Натискът на "артилеристите" продължи. Възпитаниците на Микел Артета опитаха на няколко пъти да намерят пътя към вратата на съперника, но бяха спирани в заключителния момент от атаките си.

Превъзходството на Арсенал към 30-ата минута остана, но темпото до известна степен бе понижено и двата тима разчитаха на продължителни разигравания. Половин час след началото на мача "артилеристите" владееха топката през 60% от времето, отправяйки 5 удара, един от които точен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Вторите 45 минути започнаха в половината на Арсенал. "Свраките" постепенно се установиха в центъра на игрището, атакувайки отдясно съперника. До намеса на Рамсдейл обаче така и не се стигна.

В 60-ата минута "артилеристите" имаха основателни претенции за преразглеждане за дузпа. Габриел Магалаеш бе задържан за фланелката при изпълнение на статично положение, след което се свлече на тревата. Неговите претенции обаче не бяха одобрени.

Темпото на двубоя обаче остана все така ниско и неотговарящо на заявката, която двата тима дадоха в началото на срещата. По-голямата част от футболистите на Нюкасъл се прибраха в собствената си половина, очаквайки удобна възможност за контраатака.

В 79-ата минута Габриел Мартинели можеше да открие резултата. При изпълнение на корнер той се извиси над всички, засичайки топката, която профуча покрай десния страничен стълб на вратата.

В 87-ата минута Поуп "блесна" с много добра изява. Той неутрализира шута на нахлуващия на скорост Нкетиа, спасявайки мрежата си от сигурен гол.

Нови претенции за дузпа от страна на Арсенал, но този път значително по-ожесточени бяха предявени в последната минута от 5-минутното продължение. Микел Артете побесня покрай тъчлинията и дори влезе в словесна саморазправа с Еди Хау, но желанието му не беше удовлетворено.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко, Джака, Партей, Сака, Йодегор, Мартинели, Нкетия

Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Ботман, Шер, Бърн, Уилок, Лонгстаф, Гимараеш, Алмирон, Уилсън, Жоелинтон

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Арсенал - Нюкасъл е много познато съперничество. В исторически план двата тима са се срещали цели 189 пъти. Статистиката от тях говори в полза на "артилеристите" - 83 победи, 38 равенства и 68 загуби. Първата среща на тези противници датира от далечната 1893-а година, като тя завършва с равенство 2:2. Последната се състоя на 16-и май през изминалата година, когато "свраките" взимат успеха с 2:0.

Сега обаче "топчиите" се намират в далеч по-добра форма. Те са на първо място в класирането с актив от 43 точки. Това ги поставя на 7 точки пред втория Манчестър Сити и на 9 пред третия, който е именно Нюкасъл. Възпитаниците на Микел Артета са в серия от 10 мача без загуба във Висшата лига, докато тези на Еди Хау могат да се похвалят с цели 12.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички