Двама от Челси с отличия за сезона


Двама от Челси с отличия за сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1510 0

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо бе избран за най-добър треньор във Висшата лига. Въпреки че отборът му има само 3 регистрирани загуби преди последния кръг, Моуриньо нито веднъж не е определян за мениджър на месеца през настоящата кампания. Той обаче успя да изведе лондонския клуб до 5-а титла в Примиършип и получи заслужено отличието за най-добър треньор през сезона.

Конкуренти на Специалния за челната позиция бяха мениджърите  на Суонзи - Гари Монк, на Саутхемптън - Роналд Куман, мениджърът на Лестър - Найджъл Пиърсън  и този на Арсенал - Арсен Венгер 

Футболист също от лагера на Челси пък бе избран за най-добър играч на сезона. Разбира, се става дума за Еден Азар. По-рано той спечели още две отличия - признанието за играч на годината от Асоциацията на футболистите и от Асоциацията на журналистите. Азар спори за приза с трима свои съотборници - Джон Тери, Сеск Фабрегас и Неманя Матич. Други негови претенденти бяха Хари Кейн от Тотнъм, Серхио Агуеро от Манчестър Сити, Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед и Алексис Санчес от Арсенал.

Белгиецът е взел участие в 37 срещи за Челси, в които има обелязани 14 попадения и направени 9 асистенции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички