Двама основни играчи на Тотнъм отпаднаха за мача с Ливърпул


Двама основни играчи на Тотнъм отпаднаха за мача с Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2300 0

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино разкри, че отборът ще бъде без Ерик Дайър и Серж Орие за неделното гостуване на Ливърпул. Дайър получи травма на слабините при разгромния успех на Англия над Чехия с 5:0 миналата седмица и бе принуден да се оттегли от селекцията на Гарет Саутгейт за визитата на Черна гора в понеделник.

"Дайър отпада от състава. Травмата му не е сериозна, но той се нуждае от време, за да се възстанови напълно след проблема, който получи в двубоя срещу Чехия. Седмица, 10 дни, две седмици. Ще следим внимателно състоянието му. Той тренира днес, но трябва да изчакаме как ще реагира тялото му. Той, Хари Уинкс и Серж Орие са аут от състава за уикенда“, коментира аржентинският специалист.

Третият във временното класиране на Висшата лига Тотнъм е изправен пред заключителна битка за място в топ 4, след като записа три поредни загуби в последните си четири шампионатни двубоя. Почетино вярва, че международната пауза е дошла в грешния момент за неговите футболисти, които са нетърпеливи да получат възможност за поправителен след незадоволителните резултати напоследък. „Паузата дойде в неподходящ момент, защото след поражението от Саутхемптън, последно усетихме вкуса на загубата и след три седмици без състезателен мач, започва да става малко отегчително“, добави мениджърът.

„Но това е положението – трябва да го приемем, не може да го променим. Щастлив съм, че ще играем най-накрая тази неделя. За нас започва много сгъстен цикъл от мачове до края на първенството. Щастлив съм, когато играем на терена“, завърши Почетино. Юрген Клоп и Ливърпул ще се опитат да останат на върха в Премиършип и да останат непобедени у дома през сезона, докато Тотнъм ще гони първи успех на „Анфийлд“ от май 2011 насам.

А кой от основните играчи на Тотнъм е трансферна цел на Ювентус - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички