Два идиотски червени картона и Тотнъм трепери за мястото си в топ 4 на Висшата лига


Два идиотски червени картона и Тотнъм трепери за мястото си в топ 4 на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

2070 0

Тотнъм може да гледа Шампионска лига по телевизията през следващия сезон, независимо че само до преди няколко месеца беше в борбата за титлата редом до Ливърпул и Манчестър Сити. Тотнъм загуби наглед протоколния двубой срещу Борнемут с 1:0 на "Вайталити Стейдиъм" и ще трепери за мястото си в топ 4 до самия край на шампионата.

Истинска драма се разигра в дома на "черешките", след като "шпорите" получиха цели два червени картона. Първият беше на Хюн Мин Сон за изблъскване на съперник в 41', докато Фойт, влязъл на почивката, беше изгонен в 48'. Лондончани се бранеха почти перфектно до края на мача, но в 90' след центриране от корнер Нейтън Аке донесе победата в полза на Борнемут.

Тотнъм остава със 70 точки на трето място в английската Висша лига, но Челси може да изпревари градския си съперник, ако постигне победа в неделя. Арсенал пък е домакин на Брайтън и при победа ще се доближи само на точка от Тотнъм, който в последния кръг играе срещу летящия високо в края на сезона Евертън.

Манчестър Юнайтед също "дебнеше" подобна грешка и, ако спечели срещу Хъдърсфийлд в неделя, ще се доближи на 2 точки от "шпорите". Освен че играят срещу Евертън в последния кръг, лондончани играят в Шампионска лига в сряда вечер в Амстердам, а в последния кръг за сезона ще са без Хюн Мин Сон.

Борнемут доминираше в първите 10-15 минути на срещата, но след това Тотнъм зареди положение след положение пред вратата на дебютиращия във Висшата лига вратар Марк Травърс. Едва 19-годишният ирландец направи феноменални спасявания, като два пъти сам срещу него остана Лукас Моура, а освен това той се намеси и при удар от близко разстояние с глава на Деле Али.

Многото пропуски на Тотнъм и брилянтните намеси на стража се оказаха, че ще струват скъпо на "шпорите". В 41' Хюн Мин Сон извърши огромна глупост, след като при спряна игра блъсна Лерма на земята, а това стана пред погледа на рефера - директен червен картон за нападателя на лондончани. Освен това през първото полувреме Ерик Дайер получи жълт картон, а на няколко пъти му беше спестен втори такъв и съответно червен - 0:0 до почивката, но "шпорите" останаха с човек по-малко.

Маурисио Почетино направи две промени в състава си, като пусна Уаняма и Фойт, които да заздравят дефанзивната част на играта на Тотнъм. Младият бранител обаче остана на терена само 2 минути и 12 секунди, след като извърши безумно нарушение, влизайки с бутони в коляното на защитник на Борнемут - втори директен червен картон и Тотнъм остана с 9 човека в мача.

Очаквано в следващите минути се отвори много работа за Юго Лорис, който направи няколко ключови спасявания. Най-доброто от тях беше в 72', когато Айн проби при бърза атака и стреля от 17 метра, но вратарят се намеси. В 79' резервата Мусе имаше шанс да се разпише, но ударът му с глава отново беше отразен от френския национал.

До самия край Тотнъм се бореше достойно и дори стигна до две добри положения чрез Моура, който обаче беше спрян от защитата. В 89' обаче опълчението приключи, след като при центриране от корнер Нейтън Аке остана непокрит и реализира за 1:0 в полза на "черершките".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички