Дузпа в 95' възроди Ливърпул и го спаси от шокираща издънка срещу Лестър (ВИДЕО)


Дузпа в 95' възроди Ливърпул и го спаси от шокираща издънка срещу Лестър (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5546 0

Ливърпул постигна може би най-изстрадания си триумф от началото на новия сезон, а с това и запази серията си от победи в Англия, покачвайки ги на сензационните 17. Мърсисайдци надделяха над Лестър с 2:1 след късна драма в мач от осмия кръг на Висшата лига.

"Червените" посрещнаха на "Анфийлд" един от най-трудните съперници в Англия, който влезе в мача под №3 в шампионата. Играта на терена напълно опроверга очакванията за равностоен сблъсък, но в крайна сметка класата на Ливърпул успя да помогне на тима да изкове 17-ата си поредна победа в първенството.

Малко преди края на първата част Садио Мане откри резултата с 50-я си гол за тима в своя мач №100 за Ливърпул във Висшата лига. През втората част обаче "лисиците" притиснаха своя съперник и стигнаха до заслужено изравнително попадение, благодарение на Джеймс Мадисън. В самия край на срещата, късно в добавеното продължение на мача, Мане бе фаулиран в наказателното поле на Лестър, а Джеймс Милнър реализира отсъдената дузпа.

Така мърсисайдци записаха осми успех в Англия, който им отреди впечатляващите 24 точки. "Червените" поведоха с осем точки на втория в подреждането Манчестър Сити, който е и с мач по-малко. За Лестър пък това означаваше втора загуба през новия сезон, след като до момента единствено Манчестър Юнайтед съумя да ги победи.

Първо полувреме

В 13-ата минута Трент Александър-Арнолд проби по десния фланг, откъдето центрира към наказателното поле. Там се бе включил Джеймс Милнър, който нанесе удар от въздуха, но топката премина над вратата. След половин час игра Ливърпул подхвана бърза контраатака, която завърши с точен удар на Садио Мане, който не представлява трудност за Шмайхел.

В 33-ата минута отново Трент Александър-Арнолд създаде главоболия за отбраната на "лисиците". Английският национал предостави остро центриране на далечната греда, което се озова на крака на Роберто Фирмино, но бразилецът също не успя да намери очертанията на вратата.

В следващите минути Лестър взе известен превес в играта на терена. Гостите стигнаха до няколко добри възможности пред вратата на Адриан от ъглов удар и пряк свободен удар, но защитата на мърсисайдци се справи със заплахата пред Адриан.

В 40-ата минута Ливърпул изпита известни проблеми да изнесе топката, като Анди Робъртсън и Джеймс Милнър си размениха подавания. Последва страхотно извеждащо подаване от полузащитника към Садио Мане, който се измъкна зад гърба на отбраната на "лисиците". Сенегалецът се оказа очи в очи с Шмайхел и успя да го преодолее за 50-я си гол в своя мач №100 за Ливърпул във Висшата лига - 1:0.

Малко преди края на първата част отново Садио Мане бе близо до попадение за домакините, като стреля от близка дистанция, но Каспър Шмайхел се справи и запази минималното изоставане на своя отбор. Впоследствие Александър-Арнолд центрира към Салах, египтянинът върна кълбото към Милнър, а полузащитникът стреля от границата на наказателното поле, но ударът се оказа неточен.

Второ полувреме

Втората част започна изцяло под диктовката на Ливърпул, който контролираше мача и не позволяваше на своя съперник да достигне до наказателното поле на Адриан. В средата на полувремето все пак Лестър стигна до отлична възможност да изравни резултата. Джейми Варди получи превъзходен дълъг пас, който го изведе сам срещу Адриан, но испанският страж успя да спре голмайстора на "лисиците".

Десет минути преди края на двубоя Лестър успя да се пребори за изравнително попадение на "Анфийлд". Добре организирана атака на Лестър завърши с извеждащо подаване към Джеймс Мадисън, който успя да отправи достатъчно добър удар, за да преодолее вратаря на домакините Адриан - 1:1.

Късно в добавеното време на мача Ливърпул получи право да изпълни дузпа за нарушение на Марк Олбрайтън срещу Садио Мане. Джеймс Милнър застана зад топката и изпълни дузпата по най-хладнокръвния начин - 2:1.

Преди срещата

18-кратният шампион на Англия Ливърпул започна новия сезон във Висшата лига по възможно най-добрия начин, спечелвайки и седемте си срещи до момента. Така "червените" си осигуриха комфортна преднина на върха пред най-големия си конкурент Манчестър Сити с пет точки.

Отборът на Лестър, воден от бившия мениждър на мърсисайдци Брендън Роджърс, също има с какво да се похвали. "Лисиците" са на трето място в първенството след седем кръга и са допуснали една-единствена загуба до този момент. Шампионът на Англия от 2016-а ще се опита да "препъне" серията на Ливърпул от 16 поредни победи в първенството.

СЪСТАВИ

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Милнър, Мане, Салах, Фирмино

Лестър: Шмайхел, Перейра, Еванс, Союнчу, Чиуел, Ндиди, Прает, Тилеманс, Мадисън, Барнс, Варди

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички