Дуото Де Бройне - Агуеро спаси Манчестър Сити при завръщането на Аймерик Лапорт


Дуото Де Бройне - Агуеро спаси Манчестър Сити при завръщането на Аймерик Лапорт
Снимка: Guliver/GettyImages

1173 0

Все още действащият шампион на Англия Манчестър Сити стигна до много трудна победа с 1:0 в гостуването си срещу Шефилд Юнайтед в мач, белязал успешното завръщане на Аймерик Лапорт. Френският бранител изпусна почти целия сезон до момента, като не беше играл от август месец, а "гражданите" записаха една от редките "сухи" мрежи през настоящата си кампания. 

Героят на двубоя обаче беше Дийн Хендерсън, който направи феноменален двубой, особено през първото полувреме. В него той спря изключителни положения, открили се пред Марез и Рахийм Стърлинг, а най-добрият му момент бе в 36', когато отрази дузпа, изпълнена от Габриел Жесус. 

Геройствата му обаче стигнаха само за достойна загуба с 0:1. Причината беше в дуото Кевин Де Бройне - Серхио Агуеро, което донесе победата на Манчестър Сити. Аржентинецът се появи на терена в 68' и 8 минути по-късно получи топка на почти празна врата от Де Бройне - точно засечено центриране и успех за шампионите. 

Благодарение на победа, "гражданите" увеличиха напрежението върху преследвача Лестър за второто място в английската Висша лига. Воденият от Хосеп Гуардиола тим вече има 51 точки -  с 6 повече от Лестър и 11 повече от Челси. Разбира се, далеч напред е Ливърпул с 64 точки и цели два мача по-малко. 

Добрата новина за Пеп обаче е завръщането на Аймерик Лапорт, който освен това още в 12' получи тежък удар след остър шпагат в десния глезен от страна на Башич, но за щастие не пострада сериозно. С френския защитник Сити вече имат 5 победи, равенство и нито една загуба, когато той е на терена. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички