Доминацията на Манчестър Сити продължава с пълна сила


Доминацията на Манчестър Сити продължава с пълна сила
Снимка: Guliver/GettyImages

916 0

Манчестър Сити продължава безпогрешния си ход в английската Висша лига. Възпитаниците нямаха никакви проблеми да спечелят с 2:0 в гостуването си на Лестър и продължават да трупат солидна преднина пред преследвачите си в класирането.

"Гражданите" имаха проблеми през първото полувреме, в което "лисиците" се защитаваха отлично на своя "Кинг Пауър Стейдиъм". Шансовете пред Габриел Жесус и компания бяха твърде малко, но точно когато всички очакваха двата отбора да се оттеглят на почивка при нулево равенство, гостите успяха да реализират гол.

В 45' Силва комбинира със Стърлинг на 15-ина метра пред наказателното поле. Крилото успя да комбинира на двойно подаване с Де Бройне, за да стигне до дъгата на пеналтерията и веднага изведе отскубващия се Силва. Той от своя страна поднесе топката за Габриел Жесус на празна врата - 0:1 за лидера във Висшата лига.

В началото на второто полувреме Лестър изпусна най-доброто си положение чрез Магуайър, а Сити се понесе в атака и отговори с гол. Сане нахлу в наказателното поле и подаде на Де Бройне извън пеналтерията. Със залъгващо движение той се измъкна от защитник и от 20 метра вкара поредния си красив гол през сезона.

"Лисиците" имаха няколко опасни атаки след това, но на два пъти Варди беше в засада, останал сам срещу вратаря, а за целия мач възпитаниците на Клод Пюел отправиха едва 3 удара.

С победата си Манчестър Сити продължи с най-уверения старт в историята на Висшата лига. Отборът има 34 точки след 11 победи и 1 равенство, като Гуардиола все още не познава вкуса на поражението. Челси изостава на 9 пункта, като в момента е на второ място. Манчестър Юнайтед е с актив от 23 точки и може да се настани на втората позиция, ако спечели срещу Нюкасъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички