Джордан Хендерсън се оперира и започва възстановяването си


Джордан Хендерсън се оперира и започва възстановяването си
Снимка: Getty Images/Guliver

2846 0

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън, който получи контузия в слабините при загубата от Евертън с 2:0 през миналия уикенд, се е подложил на операция. От клуба съобщават, че до интервенцията се е стигнало след проведени обстойни прегледи и взето решение от страна на медицинския щаб на клуба.

В изявление на Ливърпул се казва: „След по-нататъшна оценка с медицинския екип на клуба, Хендерсън успешно е извършил корективна процедура за нараняването на адуктора. Той ще започне незабавно програма за рехабилитация."

На този етап няма точна дата, на която играчът да се завърне на терена, но се смята, че това ще се случи най-рано след паузата за националните отбори през месец март.

Контузията на Хендерсън означава, че Ливърпул със сигурност ще бъде без капитана си за мачовете от Висшата лига срещу Шефилд Юнайтед, Челси, Фулъм и Уулвс. Халфът ще пропусне и последния 16-и мач от Шампионската лига на червените срещу РБ Лайпциг.

Наставникът на Англия Гарет Саутгейт пък няма да използва играча за мачовете срещу Сан Марино, Албания и Полша от квалификациите за Световното първенство в Катар през 2022г.

Новината е поредният удар за Юрген Клоп в сезон, в който контузиите възпрепятстваха опита на Ливърпул да запази титлата си във Висшата лига. Върджил ван Дейк и Джо Гомес получиха сериозни наранявания в коляното преди Коледа и не е сигурно, че ще се завърнат още през този сезон, докато колегата им Джоел Матип определено ще пропусне останалата част от кампанията заради контузия в глезена. Това принуди Клоп да премести Фабиньо и Хендерсън от полузащитата в сърцето на защитата си. Фабиньо обаче беше контузен през по-голямата част от изминалия месец, а Хендерсън сега също е изключен.

Клоп разполага само с Озан Кабак и Бен Дейвис, плюс Рис Уилямс и Натаниел Филипс, като негови годни централни защитници. Квартетът има 11 участия във Висшата лига помежду си.

А кои са антирекордите, които Ливърпул постави през този сезон, прочетете ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички