Джон Тери: Няма да последвам примера на Чех, ако се наложи да напусна


Джон Тери: Няма да последвам примера на Чех, ако се наложи да напусна
Снимка: Getty Images/Guliver

1793 0

Капитанът на Челси Джон Тери е подготвен за възможността да загуби титулярното си място на "Стамфорд Бридж" този сезон. Бившият английски национал навършва 35 през декември, а ще трябва да се справя с конкуренцията на Гари Кейхил, Курт Зума и евентуалното ново попълнение Джон Стоунс, докато "сините" се боят за втора титла във Висшата лига.

Тери сподели, че дори да се наложи да стои на скамейката той ще тренира усърдно. А ако дойде време за напускане в никакъв случай няма да се присъедини към отбор от Висшата лига, както направиха бившите му съотборници Петър Чех и Франк Лампард.

"Мога да се справя с мисълта, че вече няма да съм част от отбора. Няма съмнение, че хора като мен и Стивън Джерард искат да играят - такава е нашата природа. Когато си играл през цялата си кариера, е много трудно да спреш да го правиш. Петър Чех бе модел на подражание миналата година, сега обаче той направи крачката, която искаше", сподели Джон Тери.

"Виждал съм други играчи да поемат в различна посока. Със сигурност обаче аз няма да последвам примера на Чех и ще продължа да давам всичко за отбора. Ако почувствам, че Челси иска да ме освободи или видя, че не съм полезен на отбора, разбира се, че ще напусна. Най-вероятно ще продължа да играя футбол, но със сигурност няма да играя за друг отбор от Премиършип“, допълни капитанът на Челси.

„Ако успея да задържа добро ниво на представяне, със сигурност ще играя. Ако обаче не успея, то няма да имам оправдания и няма да имам право да искам да бъда част от състава на Жозе Моуриньо", завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички