Джон Тери и Анди Кол бяха приети в Залата на славата на Висшата лига


Джон Тери и Анди Кол бяха приети в Залата на славата на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

486 0

Легендите на Манчестър Юнайтед и Челси - Анди Кол и Джон Тери са новите членове на Залата на славата на английската Висша лига. Двамата се присъединяват към елитен клуб, в който личат още имената на Дейвид Бекъм, Денис Беркамп, Ерик Кантона, Тиери Анри, Патрик Виейра, Рой Кийн, Стивън Джерард, Алан Шиър, Дидие Дрогба, Уейн Рууни и Петер Шмайхел.

Бившите играчи на "червените дяволи" и "сините" от Лондон са печелили по пет титли на Англия.

Те оставят имената си със златни букви във Висшата лига

Още: Престижно: Определиха Илия Груев от Лийдс като годен да играе в английската Висша лига

Анди Кол изгражда име първоначано в Нюкасъл. Там той отбелязва 34 попадения в първия си сезон. След това преминава в Манчестър Юнайтед, където играе до 2001 година, записвайки 275 мача във всички турнири, вкарал е 121 гола и е направил 44 асистенции. Под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън той играе в епичния финал на Шампионска лига през 1999 година, спечелен от Юнайтед. Освен това е и двукратен носител на ФА Къп, отново с отбора от "Олд Трафорд". Любопитно, че някогашният нападател е играл и за големите съперници на "червените дяволи" Арсенал и Манчестър Сити.

Джон Тери е юноша на Уест Хям, но заиграв в Челси от 1998 до 2017 година. Той става капитан на отбора, като е рекордьор по сухи мрежи - 214. Освен това има общо 492 двубоя за тима от столицата, в които е вкарал 41 попадения. В кариерата си е триумфирал още по веднъж  в Шампионска лига през сезон 2011/12, както Лига Европа през 2012/13. Емблематичният защитник е и носител на пет национални купи. С националната фланелка взима участие на две световни първенства - през 2006 и 2010 година. С "трите лъва" има 78 мача след дебюта си през 2003 и е вкарал 6 гола.

Още: Клуб от английската Висша лига ще извади 15-20 милиона паунда за Хари Магуайър от Манчестър Юнайтед?

Английската Висша лига отличи Микел Артета от Арсенал и Расмус Хойлунд от Манчестър Юнайтед

Пряк участник в унижение на Лудогорец ще играе в английската Висша лига - Брайтън го купува за 19.5 милиона евро от Нордселанд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички