Джак Грийлиш си тръгва от Астън Вила и ще постави рекорд за най-скъп трансфер в Англия


Джак Грийлиш си тръгва от Астън Вила и ще постави рекорд за най-скъп трансфер в Англия
Снимка: Getty Images

3371 0

Старши треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се е прицелил в звездата на Астън Вила Джак Грийлиш и ще направи всичко възможно, за да привлече полузащитника в редиците на "гражданите".

Според информации в интернет пространството Сити ще брои 100 милиона паунда за услугите на национала на Англия, а сделката трябва да бъде завършена след края на Европейското първенство по футбол! 

Ако тя бъде осъществена, това ще бъде рекорд за английския футбол - досегашният най-скъп входящ трансфер бе този на Пол Погба, който премина от Ювентус в Манчестър Юнайтед през 2016 година срещу 89 милиона паунда.

Интересно е да се отбележи, че Манчестър Сити може да постави два рекорда едновременно, тъй като наскоро се разбра, че клубът е отправил първа оферта за капитана на "Трите лъва" и Тотнъм - Хари Кейн

Джак Грийлиш е играч на Астън Вила от 6-годишен и е натрупал 213 мача с фланелката на клуба във всички турнири. 25-годишният халф бе преследван от контузии през сезон 2020/21 и изигра 27 мача, в които отбеляза 7 гола и се отчете с 12 асистенции!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички