Дебютът на Баркли за Челси се отлага


Дебютът на Баркли за Челси се отлага
Снимка: Gulliver/GettyImages

737 0

Бюрократични спънки не позволяват на новото попълнение на Челси Рос Баркли да дебютира за "сините" в днешния мач срещу Норич за Купата на Футболната асоциация. Миналата седмица мениджърът на Челси Антонио Конте увери, че първият мач на Баркли за Челси ще бъде тази вечер.

Италианецът се надяваше 24-годишният халф да помогне на отбора в преиграването срещу "канарчетата", но се оказа, че регламентът на турнира не позволява участие в преиграване на футболист, които клубът не е заявил преди първия мач. Тази информация бе потвърдена от ръководството на Челси.

По тази причина Конте е уредил за Баркли приятелски мач при закрити врати. Официалният дебют на бившия играч на Евертън може да се състои чак в съботния двубой от Премиършип срещу Брайтън.

"Тази седмица ще проведем за него контрола и чак тогава ще можем да си правим изводи за физическата му форма. При всички случаи аз съм доволен от общото му състояние. Мисля, че той ще бъде готов за следващия мач", коментира Конте. Английският национал не изигра нито един мач за Евертън този сезон, след като наскоро поднови пълноценни тренировки след дълго възстановяване от контузия. Договорът на Баркли с мърсисайдци изтичаше след по-малко от шест месеца и зимният трансферен прозорец бе последен шанс на "карамелите" да вземат някакви пари за него. "Сините" искаха офанзивния халф през лятото, но тогава трансферът пропадна заради травмата на Баркли. Той е юноша на Евертън и има 27 гола в 179 мача за "карамелите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички