Дебютна победа за Моуриньо с Манчестър Юнайтед във Висшата лига


Дебютна победа за Моуриньо с Манчестър Юнайтед във Висшата лига
Снимка: Guliver/Getty Images

2832 0

Манчестър Юнайтед победи Борнемут с 3:1 в първия мач за двата отбора в новия сезон на Висшата лига. Това бе и официалният дебют на Жозе Моуриньо и Златан Ибрахимович с "червените дяволи".

Първото полувреме премина на бавни обороти и нямаше особено интересни моменти. Въпреки това, Юнайтед успя да се разпише чрез Хуан Мата. Любопитното е, че това е първи гол на испанеца под ръководството на Моуриньо. Двамата бяха заедно и в Челси.

Втората част бе по-динамична и по-атакуваща. Ибра и Рууни отблязаха по едно попадение, а Смит отбеляза почетното попадение за Борнемут.

Първо полувреме

Двата отбора не започна по най-динамичния начин двубоя. В 4' Люк Шоу сгреши в отбрана, което даде възможност на Уилсън да стреля отблизо, но нападателят не бе точен.

В 13' Златан Ибрахимович надскочи двама от Борнемут в наказателното поле, но не успа да отправи опасен удар с глава към вратата.

Добре организирана атака на "червените дяволи" в 27', но тя не успя да донесе преднина на гостите. Завършващият удар на Рууни бе в рамките на вратата, но не достатъчно силен и не затрудни стража на Борнемут.

В 40' след изключително груба грешка на защитата на Борнемут и най-вече на Саймън Франсис, Мата отбеляза за 0:1.

Защитникът върна доста непохватно назад и я подари на Мата. Испанецът успя едва при втория си опит обаче да се разпише, след като при първия неуспешен, топката рикошира във Франции и отново се озова в Мата. Така, Юнайтед се оттегли с гол преднина в резултата, но като качество на игра опредлено не превъзхождаше съперника си.

Второ полувреме

Втората част започна доста по-атакуващо и динамично от първите 45 минути. 

Уейн Рууни пропиля две страхотни възможности за тима си. В 51' бе изведен от Ибтахимович, но след като се справи с Куук,не успя да преодолее Боруц.

Секунди след това Рууни отново се оказа в наказателното поле, където да продължи и д аотправи удар, той падна лесно, претендирайки дузпа. Реферът обаче не показа бялата точка и решението му бе правилно.

8 минути по-късно обаче капитанът на "червените дяволи" не сгреши и удвои преднината. Валенсия центрира отдяснo, а топката стигна до Рууни, който я засече за 0:2.

Постепенно играчите на Жозе Моуриньо започват да играят по-атакуващо и освободено. В 63' Златан Ибрахимович отправи опасен удар от фаул, но вратарят спаси.

В следващата атака обаче Ибра успя да се разпише.Марсиал асистира на шведа, който стреля от около 25 метра, пращайки топката в далечния ъгъл - 0:3.

В 69' Адам Смит върна един гол със страхотен удар с левия крак.

Преди двубоя

Поругалецът вече започна престоя си на "Олд Трафорд" с трофей, след като победи шампиона Лестър в "Къмюнити Шийлд".

Днес се очаква и Златан Ибрахимович също да направи своя официален дебют в английското първенство. Това обаче не важи за най-скъпата придобивка на Юнайтед - Пол Погба. Французинът изтърпява наказание заради получен картон във финала за Купата на Италия, който се оказа, че важи и за Висшата лига.

Стартови състави:

Борнемут: Боруц, Франсис, С. Кук, Шурман, Артър, Даниелс, Уилсън, Смит, Кинг, Л. Кук, Айб

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Бейли, Блинд, Шоу, Фелайни, Ерера, Мата, Рууни, Марсиал, Ибрахимович

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички