Дарби Каунти е на победа от завръщане във Висшата лига


Дарби Каунти е на победа от завръщане във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1783 0

Отборът на Дарби Каунти е на една победа от завръщане във Висшата лига, след като победи Лийдс Юнайтед с 4:2 като гост в много драматичен мач и отстрани съперника си с общ резултат 4:3.

На „Еланд Роуд“ „овните“ имаха задачата да наваксат пасива си от един гол от първата среща, но двубоят не започна добре за тях и Стюарт Далас даде преднина на домакините в 24-та минута. С голове на Джак Мариът и Мейсън Маунт точно преди и след почивката възпитаниците на Франк Лампард направиха пълен обрат и изравниха общия резултат.

Хари Уилсън реализира дузпа в 58-та минута, за да даде преднина на Дарби, но домакините не се отказаха и върнаха един гол четири минути по-късно чрез Далас. Гостите стигнаха до крайния успех пет минути преди края на редовното време с втория гол на Мариът, който им донесе място във финалния плейоф за влизане във Висшата лига, където тимът ще срещне намиращия се в отлична форма отбор на Астън Вила.

„С представянето си в двата мача заслужихме победата, днес се представихме страхотно. Ще бъдем аутсайдери срещу брилянтния отбор на Астън Вила, но все пак сме на финал. Всички ни отписваха, но ние показахме смелост с топката“, коментира след успеха Лампард, който може да се превърне в първия мениджър, спечелил промоция във Висшата лига в дебютния си сезон, след Крис Хютън с Нюкасъл през 2010-та година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички