Даниел Стъридж е по-често контузен, отколкото в игра за Ливърпул


Даниел Стъридж е по-често контузен, отколкото в игра за Ливърпул

1010 0

Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж е на път да се възстанови от поредната си контузия, като се очаква съвсем скоро той да е на разположение на Юрген Клоп. Основният въпрос обаче е свързан с това колко време ще остане здрав английският стрелец, който се оказва, че по-често е контузен, отколкото в игра за настоящия си клуб.

Националът беше привлечен през 2013 година от ръководството на мърсисайдци, като оттогава насам са изминали 1121 дни. От тях цели 614 са преминали в контузии, което означава, че 54.8% от времето си на "Анфийлд" Стъридж е прекарал в лазарета.

Това е само за периода му в Ливърпул, като той е сред най-често контузващите се играчи, получавайки 18 травми за само 3 години. Той изостава от лидера в негативната класация Джак Уилшър, който има 21 контузии, както и от Габриел Агбонлахор (20).

Той изостава от Анди Керъл (641) и Стивън Пиенар (759) по дни, в които даден играч е отсъствал поради контузия, но поне не влиза в челото на класацията за най-много изпуснат идни заради една контузия.

Ето и разбивка на травмите, които е получил Стъридж по време на престоя си в Ливърпул:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички