Четири полицейски служби разследват педофилите в английския футбол


Четири полицейски служби разследват педофилите в английския футбол
Снимка: Guliver/Getty Images

908 0

Четири полицейски служби са започнали разследване на твърденията за сексуално насилие над деца в английския футбол. През последната седмица няколко бивши играчи обявиха, че в детско-юношеските си години са били жертви на сексуален тормоз от треньори.

Първо 43-годишният Анди Уудуърд говори публично и заяви, че е бил изнасилван от бившия треньор от академията на "Крю Алекзандра" Бари Бенел. След това обвинения към осъждания за педофилия Бенел отправиха 49-годишният Дейвид Уайт и 44-годишният Стив Уолтърс.

Без да споменава име на треньор, бившият футболист на "Тотнъм" и "Ливърпул" Пол Стюарт също обяви, че е бил малтретиран сексуално като млад играч. 52-годишният мъж, който има три мача за националния отбор на Англия, допълни, че със сигурност има още много подобни случаи.

След признанията на четиримата бивши футболисти Националната организация за превенция на жестокостта към децата създаде гореща телефонна линия в четвъртък и съобщи, че само за първите два часа са получени повече от 50 сигнала.

Лондонската полиция полиция обяви, че е получила информация за отдавнашни случаи на сексуално насилие във футболни клубове от столицата. От Скотланд Ярд не са пожелали да назоват конкретни имена на отбори.

Полицията в Хемпшир също потвърди, че разследва подобни стари случаи във футболната общност. Органите на реда в Чешър съобщиха, че получават "все повече сигнали за сексуално насилие" и че обвиненията са отправени към "повече от един лице".

Според "Гардиън" един от треньорите, срещу които е получен сигнал в полицията, е Джордж Ормонд. Той е работил в академията на "Нюкасъл", а през 2002 г. получава шест години затвор за малтретиране на млади футболисти.

Полицията в Нортъмбрия обяви, че разследва въпросния случай, а от ръководството на "Нюкасъл" заявиха, че ще окажат пълно съдействие "ако и когато клубът получи по-подробна информация".

От Висшата лига споделиха, че са "много загрижени" за последните разкрития и обявиха подкрепа за бившите играчи, които "се осмелиха да признаят". "Моите колеги демонстрираха голяма смелост", написа в "Туитър" капитанът на "Манчестър юнайтед" и националния отбор Уейн Рууни./Дневник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички