Челси знае как да побеждава и без Коста


Челси знае как да побеждава и без Коста
Снимка: Getty Images/Gulliver

1775 0

Шампионът на Англия Лестър не успя да затрудни Челси, който победи с убедителното 3:0. Два гола на Алонсо и един на Педро затвърдиха лидерската позиция на лондончани.

Челси бе без своя нападател Диего Коста, който заради скандали бе оставен извън групата,

Срещата започна по мечтан начин за тима на Антонио Конте, който поведе още в 7'.

Еден Азар изигра много важна роля в организирането на атаката. Той центрира към Маркос Алонсо, който преодоля Каспар Шмайхел с брилянтен удар откри резултата.

В следващите минути домакините опитаха да наложат преса, но тя не доведе до нищо опасно. Чилуел пропиля огромна възможност, достигайки до перфектно центриране от крилото, но ударът му с глава прати топката встрани от вратата.

В 43' Еден Азар откри непокрит Педро в наказателното поле, чийто удар обаче премина доста високо над напречната греда.

И втората част започна с гол за лондончони, отново Маркос Алонсо. Той бе оставен непокрит на границата на наказателното поле, от където отправи удар. Топката попадна в мрежата и след рикошет в Дринкуотър.

Съставът на Клаудио Раниери не показа, че може с нещо да затрудни лидера във Висшата лига. Логично, в 71' и Педро се разписа, след като скочи високо в наказателното поле и прати топката в мрежата.

Съставите: 

В навечерието на сблъсъка Челси бе разтърсен от скандал, в следствие, на което Диего Коста бе изваден от групата за днешния сблъсък. Джон Тери е наказан заради получен червен картон, контузени няма.

В лагера на домакините също няма контузени, но пък Амартей, Марез и Слимани са с националните си тимове с които ще участват в Купата на Африканските нации.

Лестър: Шмайхел, Фукс, Хут, Морган, Чилуел, Ндиди, Олбрайтън, Менди, Дринкуотър, Муса, Варди

Челси: Куртоа, Кейхил, Аспиликуета, Алонсо, Луис, Азар, Вилиан, Канте, Матич, Родригес, Моузес

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички