Челси загря за Барселона с успех, но и много изхабени нерви


Челси загря за Барселона с успех, но и много изхабени нерви
Снимка: Guliver/GettyImages

1049 0

Шампионът на Англия Челси достигна до успех с 2:1 над Кристъл Палас в генералната си репетиция преди сблъсъка с Барселона в мач реванш от осминафиналите в Шампионска лига.

Лондончани изпитаха сериозни неприятности в края на мача, след като направиха куп пропуски по пътя си към победата, която все пак ги върна в борбата за място в топ 4 през настоящия сезон.

"Сините" започнаха много силно двубоя и заредиха положение след положение пред вратата нан Уейн Хенеси. Той обаче най-накрая беше преодолян в 25', когато Вилиан с отличен удар от разстояние прати топката в долния десен ъгъл.

Малко по-късно при поредната отлична акция Жиру стреля, Томпкинс успя да избие от голлинията, но топката рикошира в ръката на вратаря и влетя в мрежата - 2:0.

Челси можеше да разбие своя съперник, но така и не вкара трети гол. На два пъти Томпкинс спаси 100%-ови голове, жертвайки се на пътя на топката, докато Жиру беше най-деен в пропуските, пропилявайки няколко страхотни ситуации. Малко преди да излезе от игра той уцели и страничния стълб.

Тези пропуски можеха да струват много скъпо на домакините. В последните 10 минути Кристъл Палас атакуваше масирано и като съдията дори отмени редовен гол на гостите. В 90' обаче левият бек Ван Анхолт беше изведен на добра позиция и успя да реализира за 2:1. До края обаче Челси отлично задържа играта в половината на съперника и не позволи нито една ситуация пред вратата на Куртоа.

Челси вече има 56 точки - 2 по-малко от Тотнъм в битката за 4-ото място, но и мач повече от "шпорите". Ливърпул е 3-о с 4 точки повече от шампионите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички