Челси унижи резервите на Манчестър Сити за ФА къп


Челси унижи резервите на Манчестър Сити за ФА къп

1091 0

Челси продължава силните си изяви на Острова под ръководството на Гуус Хидинк, след като тази вечер "сините" удариха с 5:1 Манчестър Сити в мач от 5-ия кръг на ФА къп.

Пелегрини предпочете да запази титулярите си за предстоящите сблъсъци в Шампионска лига и даде шанс за изява на много футболисти, които дори правеха своя дебют в професионалния спорт.

В 35-ата минута чудесно центриране на Еден Азар бе засечено с глава от Диего Коста за 1:0, с което „сините“ най-накрая материализираха изразителното си превъзходство на терена. Изненадващо обаче Сити стигна до изравняване преди почивката след нелеп рикошет в крака на Фаупала, който попречи на Сесар Аспиликуета да изчисти пред голлинията и се стигна до куриозно попадение.

Уилиан още в 48-ата минута обаче се разписа за 2:1 след чудесна комбинация с Азар, при която бразилецът се озова сам в наказателното поле и с премерен изстрел по диагонала не сбърка.

В 53-ата Гари Кейхил с чудесен изстрел от десетина метра направи 3:1, не без помощта на неумелата намеса на вратаря на Сити Уили Кабайеро. В 67-ата Еден Азар с отлично изпълнение на пряк свободен удар (в ъгъла, който стражът трябваше да пази) се разписа за 4:1 и съвсем елиминира интригата.

В 75-ата минута Оскар, току що влязъл на терена, изпусна дузпа, отсъдена за нарушение на Мартин Демикелис. В 89-ата обаче друга резерва – Траоре – придаде на топката изключителна парабола с удара си с глава с гръб към вратата, с което оформи крайното 5:1.

Източник: Sporta.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички