Челси тотално се подигра на втората най-добра защита


Челси тотално се подигра на втората най-добра защита
Снимка: Guliver/Getty Images

1280 0

Невероятната серия на Челси под ръководството на Антонио Конте продължи с блестяща разгромна победа с 5:0 над Евертън, с която привържениците могат спокойно да изкарат паузата за световните квалификации.

Италианският тактик отново заложи на схема 3-4-3 и тя не му изневери отново - пети пореден двубой без допуснат гол (към тях може да бъде добавено и второто полувреме срещу Арсенал). Такава поредица от сухи мрежи "сините" фенове не са виждали от 2009 година насам, а пък пет поредни победи не е имало от май 2014.

Смяната на схемата в началото на миналия месец се отрази великолепно на Еден Азар и той продължи да блести за тима си, вкарвайки две от попаденията срещу Евертън в 19-ата и 56-ата минута (белгиецът вече има седем във Висшата лига, като вкарва в четвърти пореден мач).

Маркос Алонсо, който Конте толкова много искаше да доведе от Фиорентина, се разписа за 2:0 секунди след като Азар бе открил резултата. Диего Коста също не пропусна да отбележи в 42-ата минута, а Педро Родригес, който се бе отчел с две асистенции преди това, направи 5:0 в 65-ата минута.

Любопитен факт е, че Челси унищожи защитата на Евертън, която за предишните 10 мача бе допуснала само 8 гола - втората по сила в първенството след тази на Тотнъм(5).

"Карамелите" вече цели 21 последователни гостувания на "Стамфорд Бридж" нямат успех, което е най-дългата им серия срещу участниците в елита, а в исторически план са по-зле само при визитите си на Лийдс с 36 без победа.

Макар и само за денонощие, Челси може да се нарече лидер в първенството, защото с 25-те си точки изпревари Манчестър Сити, който има 24, след като по-рано в събота допусна равенство 1:1 у дома на Мидълзбро. Арсенал и Ливърпул (с по 23) могат да изместят "сините" от върха в неделя, когато приемат съответно Тотнъм и Уотфорд. Евертън е шести с 18 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички