Челси стъжни "синята" Коледа: Играч на тима "блесна" абсурдно над всички във Висшата лига (ВИДЕО)


Челси стъжни "синята" Коледа: Играч на тима "блесна" абсурдно над всички във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1683 0

Английският гранд Челси отново разочарова своите привърженици, след като допусна поражение с 1:2 като гост на Уулвърхемптън. Със загубата футболистите на Маурисио Почетино остават на 10-о място с 22 точки, колкото имат вече и "вълците", и Борнемут, който е с мач по-малко. Топ 4 остава на цели 14 пункта. Така "сините" не успяха да зарадват феновете си току преди Коледа.

Любопитното е, че Челси генерално играе много слабо срещу този опонент от около три години насам. В последните шест двубоя от съперничеството преди днешния дуел (всички те от Висшата лига) "вълците" бяха загубили само веднъж, като можеха да се похвалят с две победи (три от срещите приключваха при равенство).

Рахим Стърлинг от Челси във въздушен двубой в мач срещу Уулвърхемптън

След като през първото полувреме Челси имаше предимство по всеки ключов показател (освен корнерите) и спокойно можеше да води в резултата, в началото на втората част "сините" изостанаха. Марио Лемина засече с глава центриране от ъглов удар на Пабло Сарабия в 51-вата минута и направи Петрович безпомощен.

До края на срещата пък гостите не просто, че така и не изравниха с някое от положенията си, въпреки че и добавеното време към двубоя бе цели 11 минути, но и инкасираха още едно, като то бе дело на Мат Дохърти (90+3'). Това предреши дуела, но ако се търси нещо позитивно от Почетино, то това е, че дошлият с огромни очаквания Кристофер Нкунку вкара първия си гол за тима след тежката контузия, която лекуваше. Той се разписа в шестата минута от добавеното време след удар с глава, като това бе първото му попадение във Висшата лига.

Така след записания успех над Шефилд Юнайтед, Челси отново не успя да продължи с по-дълга серия победи. 22-годишният голмайстор на тима Николас Джаксън, който оформи крайното 2:0 срещу "остриетата", този път не съумя да вкара гол, който щеше да е под номер 8 в шампионата през сезона.

Коул Палмър в здрав сблъсък срещу Марио Лемина по време на Уулвърхемптън - Челси

Той прекара 80 минути на терена и получи жълт картон и записа странен за нападател рекорд. Националът на Сенегал се превърна във футболиста с най-много официални предупреждения в английската Висша лига през кампанията - цели 8, като вече бе наказван за една среща поради натрупани жълти картони.

Освен всичко друго вече няма отбор във Висшата лига на Англия, който да е загубил повече мачове от Челси (19).

В следващия кръг "сините" се завръщат на "Стамфорд Бридж", където ще приемат Кристъл Палас в предпоследния си мач за годината (27.12), като до края на 2023-та им предстои и гостуване на Лутън (30.12). Уулвърхемптън пък има визита на Брентфорд (27.12) и мач у дома срещу намиращия се във форма Евертън (30.12).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички