Челси се отчете с рекордни разходи за трансфери през лятото


Челси се отчете с рекордни разходи за трансфери през лятото
Снимка: Getty Images/Guliver

1987 0

Челси постави нов рекорд във Висшата лига, като похарчи за нови играчи това лято повече пари, отколкото всеки други английски клуб в предишните прозорци. Въпреки икономическата криза, Челси е изключително активен на трансферния прозорец това лято. "Сините" подписаха със свободните агенти Маланг Сар и Тиаго Силва и оформиха трансфера на Кай Хаверц от Байер Леверкузен за 90 млн. паунда.

Преди това редиците на Челси попълниха Хаким Зиеш, Тимо Вернер и Бен Чилуел, закупени съответно за 38, 53 и 50 млн. паунда. Daily Mail съобщава, че всички покупки на лондончани са на стойност 231 млн. и досега нито един клуб от Премиършип не е харчил толкова много пари за един трансферен прозорец. Предишният рекорд принадлежеше на Манчестър Сити, който през лятото на 2017 г. инвестира 227,5 млн. паунда.

 Активността на Челси се дължи на няколко фактора. Първо, "сините" се намираха под трансферно ембарго в продължение на два прозореца. Благодарение на това клубът спести пари, а в добавка заработи близо 190 млн. от продажбите на Еден Азар и Алваро Мората. Според медиите, Челси иска да привлече също вратар и централния защитник Деклан Райс от Уест Хям. Междувременно стана ясно, че една от звездните придобивки на лондончани е отказал преди това на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички