Челси с важна стъпка към титлата, подчини и Арсенал (ВИДЕО)


Челси с важна стъпка към титлата, подчини и Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2802 0

Челси постигна изключителна важна победа в борбата за шампионската титла във Висшата лига. "Сините" от Лондон победиха Арсенал с 3:1 на "Стамфорд Бридж" и се откъснаха с 12 точки от "артилеристите". Те са на трета позиция с равен брой точки с втория Тотнъм, който обаче има мач по-малко.

Маркос Алонсо откри резултата в 13', макар попадението да бе доста спорно. На повторениета се видя, че Алонсо е извършил нарушение преди да отбележи. Еден Азар се разписа в 53', а 5 минути преди края, влезлият като резерва Сес Фабрегас вкара трети гол за Челси. В последната минута на срещата Оливие Жиру върна едно попадение.

Срещата започна динамично като и двата тима започнаха да атакуват. В 13' Челси откри резултата чрез Маркос Алонсо, но преди гола испанецът извърши нарушение в наказателното поле. То обаче не бе забелязано от съдията и попадението е зачетено. Първо Коста отправи силен удар, който обаче срещна гредата. Маркос Алонсо стигна до отбита топка в малкото наказателно поле и стреля с глава - 1:0.


Marcos Alonso Goal HD - Chelsea 1-0 Arsenal 04... by Live1Goals

В 19' отново Коста си освободи място в наказателното поле и отправи удар към Петър Чех, но топката опъна мрежата от външната страна.

Арсенал получи пряк свободен удар, след опасна игра на Моузес в 29'. Чембърлейн обаче не се възползва по най-добрия начин от възможността и отправи слаб удар, който не затрудни Куртоа.

В 38' се отвори първата реална голова опасност за "артилеристите". Габриел засече подаване в наказателното поле, насочи удара си с глава под напречната греда, който обаче беше отразен. Куртоа с първа страхотна намеса в двубоя.

И втората част започна с попадение за домакините. Еден Азар показа невероятна техника, с която предоля половината отбор на Арсенал, за да нанесе неспасяем удар във вратата на Чех. Белгиецът получи топката малко след наказателното после, след което направи индивидуален пробив, за да стигне до наказателното поле, от където да отбележи за 2:0.


Eden Hazard Goal HD - Chelsea 2-0 Arsenal 04... by Live1Goals 

След невероятното попадение на Азар, Челси намали оборотите и се стараеше да държи топката. Опасните положения пред двете врати намаляха. Едва в 77' Дани Уелбек имаше възможност да намали преднината, но Куртоа изби с една ръка удара му.

5 минути преди Петър Чех направи подарък на бившия си клуб. Стражът не изчисти добре и топката попадна в Сеск Фабрегас, който отбелзя за 3:0. Оливие Жиру вкара почетно попадение за Арсенал в последната минута от редовното време. 

Първо полувреме

Съставите:

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Кейхил, Моузес, Канте, Матич, Алонсо, Педро, Коща, Азар

Арсенал: Чех, Белерин, Мустафи, Косиелни, Монреал, Коклен, Окслейд-Чембърлейн, Иуоби, Уолкот, Йозил, Санчес

В Арсенал не могат да разчитат на контузения Аарън Рамзи и на Мохамед Елнени, който ще играе във финала на Купата на Африка Най-вероятно в средата на терена ще си партнират Франсис Коклен и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Възможно е на върха на атаката да започне Дани Уелбек, а не Оливие Жиру.

Антонио Конте няма кадрови проблеми в състава си. „Сините“ спечелиха 15 от последните си 17 шампионатни мача (1 равенство, 1 загуба), но изпитват трудности срещу тимовете от топ 4. В петте си мача дотук те постигнаха едва 1 победа. Трите поражения на Челси в първенството дойдоха срещу Тотнъм, Ливърпул и – както вече стана дума – от Арсенал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички