Челси продължи канонадата си в лондонските дербита, а Кепа се превърна в герой (ВИДЕО)


Челси продължи канонадата си в лондонските дербита, а Кепа се превърна в герой (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1330 0

Отборът на Челси успя да надделее във второ поред лондонско дерби, побеждавайки като гост тима на Фулъм с резултат 1:2 в мач от 29-я кръг на Висшата лига. По-рано през седмицата "сините" се справиха и с Тотнъм, а с днешния триумф момчетата на Маурицио Сари се доближиха до топ 4.

Победата за "сините" бе изкована още през първата част след попадения на Гонзало Игуаин (20') и Жоржиньо (31'), а за домакините точен бе Калъм Чеймбърс (28'), който е отдаден под наем от друг лондонски гранд - Арсенал.

В игра за "сините" се завърна и титулярния страж Кепа Аризабалага, който бе изваден от тима в предишния мач срещу Тотнъм след разярилия се скандал между него и Маурицио Сари по време на финала за Купата на лигата срещу Манчестър Сити. Испанският вратар обаче се превърна в герой за своя отбор, отразявайки няколко опасни положения пред своята врата.

С тази победа "сините" се доближиха на само две точки в класирането от четвъртия Манчестър Юнайтед, като лондончани са и с мач по-малко. Фулъм от своя страна затвърдиха предпоследното си място, като разполагат с едва 17 пункта - на 10 от "спасителното" 17-то място само девет кръга преди края на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички