Челси продължава с победите и след спечелването на титлата


Челси продължава с победите и след спечелването на титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

832 0

Осигурилият си предсрочно шампионската титла отбор на Челси надви Уотфорд с 4:3 у дома на "Стамфорд Бридж" пред близо 42 000 зрители в двубой от 28-и кръг на Висшата лига. Това бе първи мач за "сините", след като си гарантираха победата в английското първенство.

Тимът на Конте поведе с гол на ветерана Джон Тери в 22-ата минута, но само 120 секунди след това френският дефанзивен халф на гостите Етиен Капу възстанови равенството, възползвайки се от грешка на Тери. В 36-ата минута Сесар Аспиликуета отново изведе Челси напред, а малко след почивката Миши Батшуай покачи на 3:1. "Стършелите" обаче не се предадоха и отново изравниха резултата след голове на Дарил Янмаат и Стефано Окака Чука.

Победата на "сините" донесе Сеск Фабрегас с точен изстрел от границата на наказателното поле две минути преди края на редовното време. С този 29-ти успех за сезона Челси повтори свой рекорд в Премиършип за най-много победи в една кампания.

Лондончани сториха същото през сезоните 2004/05 и 2005/06. В заключителния 38-и кръг в неделя Челси посреща Съндърланд и след мача ще получи шампионския трофей и златните медали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички