Челси продава името на "Стамфорд Бридж"


Челси продава името на "Стамфорд Бридж"
Снимка: Getty Images / Guliver

1592 0

Ръководството на Челси започва търсене на нов спонсор. Лондончаните ще се опитат да продадат името на стадион "Стамфорд Бридж", а търсената сума е 500 милиона паунда. Периодът не се споменава, но по всяка вероятност става въпрос за 10-годишна сделка.

От клуба ще запазят оригиналното име на съоръжението, но и ще прибегне до продажбаа на името, за да бъдат покрити част от разноските по основния ремонт на стадиона.

Както е известно, Челси започва реконструкция на "Стамфорд Бридж", която ще увеличи капацитета на съоръжението на 60 хиляди души. Всички разноски ще бъдат поети от Роман Абрамович, но все пак клубът търси допълнителен приход, за да се справи и с все по-сериозните санцкии на футболния феърплей в Европа.

През последните години клубът не може да се оплаче от липсата на мащабни спонсорски договори. От следващия сезон „Nike“ ще доставя екипировката на отбора и ще плаща по 60 милиона паунда на година. Освен това Челси има спонсорски договор с „Yokohama Rubber“, който възлиза на 40 милиона паунда на година. Клубът също така има споразумение с „Carabao“ за 10 милиона на година. Марката е изписана на тренировъчните екипи на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички