Челси почна годината с неочаквано убедителен успех


Челси почна годината с неочаквано убедителен успех
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1037 0

Шампионът на Англия Челси започна 2016 година по впечатляващ начин. Възпитаниците на Гуус Хидинк стигнаха до категорична победа с 3:0 при гостуването си на Кристъл Палас, записвайки най-убедителната си победа като гост през настоящия сезон.

В 29' "сините" успяха да открият резултата, а в основата на попадението беше Джон Оби Микел. Той отне топката в средата на терена и даде начало на отлична контра акция, при която изведе Коста сам в наказателното поле. Той пусна за Оскар, който безпроблемно успя да реализира на празна врата - 0:1.

Другите два гола в мача паднаха след почивката, като в 61' Вилиан със солова акция намери пространство на границата на наказателното поле и с впечатляващ удар покачи на 2:0. Само 8 минути по-късно Диего Коста реализира третия гол, с който реши всичко в срещата.

Това беше 4-и пореден двубой, в който Челси не губи, като серията започна с уволнението на Жозе Моуриньо. Хидинк има две равенства и победа на своята сметка, като отборът му събра актив от 23 точки. С тях шампионите се изкачиха до 14-о място, но са на 19 зад лидера Арсенал.

Кристъл Палас изпусна шанс да се изкачи на 5-о място и остава на 7-о с актив от 31 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички