Челси пак не би, но и не загуби


Челси пак не би, но и не загуби
Снимка: Getty Images/Guliver

658 0

Челси не можа да победи Уотфорд и от втория си опит в английската Висша лига, като изигра най-слабия си и безличен мач под ръководството на новия мениджър Гуус Хидинк.

Шампионите завършиха 0:0 като гост на по-непретенциозния си съперник (по отношение на традициите, не на моментното подреждане в класирането), а първият им точен удар към вратата на съперника дойде чак в 60-ата минута.

Все пак и при 10-ия двубой с Хидинк начело Челси избегна поражението (5 победи и 5 равенства), но значително свали стандарта, който сам си постави в предишните двубои, които бяха значително по-вълнуващи.

Пример за такъв бе и предишният път, когато двата тима се срещнаха – на „Стамфорд Бридж“ на 26 декември в дебюта на Хидинк Челси осъществи обрат от 0:2 до 2:2, като можеше да стигне и до успеха, ако Диего Коста не бе пропуснал дузпа в края.

След нулевото равенство Уотфорд остава на девето място с 33 точки, докато Челси с 29 запазва 13-ата си позиция и математически все още не си е осигурил оцеляването в елита, макар от началото на годината подобни сметки да се считат за все по-несериозни, когато се отнасят за „сините“.

Двубоят пък бе с юбилейния номер 100 за Уотфорд в елита, с което отборът стана 39-ият в историята с поне толкова на брой мачове във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички