Челси не пусна на Ливърпул и го спъна за Шампионска лига


Челси не пусна на Ливърпул и го спъна за Шампионска лига
Снимка: getty images

1535 0

Ливърпул стигна само до 1:1 при гостуването си на Челси и на практика се прости с надеждите си за участие в Шампионска лига следващия сезон. Тимът на Брендън Роджърс изостава на 6 точки от четвъртия Манчестър Юнайтед два кръга преди края на сезона. Челси пък си беше осигурил титлата още преди седмица и затова беше посрещнат на "Стамфорд Бридж" с шпалир от съперника си.

Домакините поведоха още в 4-ата минута с гол на Джон Тери. Той се разписа с глава след центриране от корнер на Сеск Фабрегас. Тери е вече най-резултатният защитник в историята на Висшата лига. С гола във вратата на Ливърпул той задмина Дейвид Ънсуърт. До момента двамата имаха по 38 попадения. През настоящия сезон в Англия Тери се е разписвал на четири пъти.

Емблeмата на Ливърпул Стивън Джерард, който играе последния си сезон за клуба, изравни в 44-ата минута. След центриране от фаул капитанът на гостите бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата зад Тибо Куртоа. Джерард излезе на второ място при голмайсторите на клуба за всички времена. 34-годишният халф има 119. Пред него е само Роби Фаулър със 128.

През второто полувреме Ливърпул тотално доминираше, но така и не успя да се добере до втори гол.

Челси продължи с отличната си форма, като вече има четири победи и две равенства в последните си шест мача.

Моуриньо пък е спечелил 8 пъти и е загубил само веднъж в последните си 11 мача като мениджър срещу Ливърпул във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички