Челси надделя над Бърнли във Висшата лига за първа победа при Томас Тухел


Челси надделя над Бърнли във Висшата лига за първа победа при Томас Тухел
Снимка: Getty Images/Guliver

1008 0

Английският гранд Челси надделя с 2:0 над Бърнли в мач от английската Висша лига, с което записа и първата си победа под ръководството на новия си мениджър Томас Тухел. Отборът бе поведен от своя капитан Сесар Аспиликуета.

Именно испанецът откри резултата в 40-ата минута след асистенция на Хъдсън-Одой и отлично премерен изстрел. "Сините" от Лондон пропиляха много ситуации през двете полувремена, а на няколко пъти и Ник Поуп спасяваше своя тим, като веднъж и страничният стълб помогна на Бърнли.

Все пак авансът бе удвоен, след като друг испански бранител се разписа - Маркос Алонсо. Той получи подаване от Пулишич, като след отличен контрол над топката стреля от въздуха и не остави никакви шансове на Поуп.

Показателен бе фактът, че Бърнли не просто нямаше точен изстрел за целия двубой - футболистите на гостите направиха опит за удар чак в последната минута от добавеното време на срещата. За Челси на Тухел предстои първо по-сериозно изпитание, след като след дни - в четвъртък, 4 февруари, гостува на Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички