Челси-Ливърпул - това не трябваше да свършва


Челси-Ливърпул - това не трябваше да свършва
Снимка: Getty/Gulliver

1824 0

Всички ние можем да съжаляваме, че това дерби свърши. Челси и Ливърпул изнесоха два мача в две седмици, от които всеки фен да остане без дъх. Нямаше никакво значение кой ще продължи напред в тази купа при този футбол, който двата отбора демонстрираха. За протокола Челси продължи напред. Би с 1:0 в продълженията. Но и в двата мача се играеше за победа, а въпреки равенствата в редовно време, отборите продължиха да натискат и да се борят с все сили за място на финала на Кепитъл Уан Къп.

 

Chelsea v Liverpool - Capital One Cup Semi-Final: Second Leg : News Photo

За пореден път трябва да се отбележи-няма по-велик мач относно атакуващ футбол и раздаване на терена. Между Челси и Ливърпул нямаше губещ. Тези два отбора ни подариха два страхотни вторника, в които да гледаме автентичен футбол от Висшата лига. Може би театърът, на който са способни тези футболисти, проличава най-вече в турнирните двубои.

Мачът започна точно по този начин, по който май всички си мечтаехме. Нахъсано и динамично-точно като първата среща. Така и завърши. Двата отбора демонстрираха страховита физика и издържливост на терена.

Направи впечатление, че Ливърпул не допуснаха начален домакински натиск, ами напротив-притискаха съперника. Двуостър мач, като средната линия липсаваше, както и в първия мач. Двата отбора залагаха на яростни атаки., но до 12 мин. нямаше пряка заплаха за вратата на някой от съперниците. Първият спорен момент дойде именно тогава.

Челси се окопитиха и започнаха да натискат съперника в собствената половина. Тогава Мартин Шкъртел спря Диего Коста, като останаха съмнения, че съдията би могъл да свири дузпа за Челси.

В 21-ата минута се наложи вратарят на Челси да отбива коварен удар на Морено след дълъг диагонален пас в лявата половина на терена.

В 30-тата минута Коутиньо се възползва от слабата отбрана на Челси в средата. Нервите му изневериха и въпреки, че можеше да пробие, стреля извън наказателното, което позволи на вратаря Куртоа да избие с крак.

2 минути по-късно Челси изпълни корнер, но той не доведе до сериозна опасност.  

Динамиката в срещата продължи в 34 мин. с пробив на Ливърпул. Бранислав Иванович, който получи шанс за пробив по лявото крило, но защитата на Челси изби.

В следващата атака Ливърпул отново изпратиха удар от далече, но защитниците на лондончани бяха на място.

Стигна се до 38-ата минута, когато Челси получи удобна възможност за пряк свободен удар. На около 20 метра диагонално Оскар се пробва да огорчи мърсисайдци, но изстрелът му отиде далеч в аут.

В последвалата атака на Ливурпул отново Оскар се озова с топката, но изстрелът му по земя мина далече от вратата.

След грешка в защитата на мърсисайдци Лукас получи жълт картон в 54 мин. Атаката предвещаваше опасност за Челси.

В 59-ата минута Еден Азар се възползва от колективна грешка в защитата на „червените” и стреля извън наказателното поле, но далеч от вратата. При ответната атака се стигна до фаул за Ливърпул, а след центриране на Джерард, Тери отклоняваше топката в корнер.

Мачът продължи динамично и Коста на два пъти отправи удари извън наказателното към вратата на Ливърпул. „Мърсисайдци” обаче винаги съумяваха да отговорят с достойна контраатака. Липсваше им единствено завършващия удар.

65-а мин. Какква блестяща проява на Миньоле, срещу откъсващия се Коста. Вратарят спаси сигурен гол след ювелирен пас.

Джорди Хендерсън категорично докосна топката с ръка в 67-ата минута, но не получи картон, а изстрелът на Коста бе слаб и не затрудни вратаря на Ливърпул.

На терена, в 70-тата минута, влезе дори лошото дете Марио Балотели.

В 75-ата минута Джон Тери спря опит за атака на Ливурпул, влизайки в краката на Стърлинг, за което получи жълт картон.

След това мачът загуби от остротата си и изнервените футболисти започнаха да прибягват до остри фаулове. В добавеното време Бранислав Иванович си издейства глупав жълт картон, който след доведе до корнер за Ливърпул. Челси побърза да отговори с тъч близо до наказателното на „мърсисайдци”, но двата отбора не се пропукаха до продълженията на този велик мач.

С глава Бранислав Иванович изведе Челси с 1:0 в този кървав мач. Това се случи в 94-ата минута.

Хендърсън можеше да реши всичко в 9-ата минута на продължението, но не успя да уцели топката пред почти упразнената врата на Ливърпул.

Коста след това успя да си изкара жълт картон, както и на Джерард. Латинската му кръв почти предизвика бой между  играчите в 12-тата минута на продължението.

Челси – Ливърпул 1:0

1:0 Иванович, 94`

Жълти картони: Хендерсън, Лукас, Джерард (Ливърпул); Тери, Коста (Челси)

Съставите:

Челси: Тибо Куртоа, Бранислав Иванович, Кюрт Зума, Джон Тери, Филипе Луиш, Сеск Фабрегас, Неманя Матич, Вилиан, Оскар, Еден Азар, Диего Коща

Ливърпул: Симон Миньоле, Емре Джан, Мартин Шкъртел, Мамаду Сако, Лукаш Лейва, Джордан Хендерсън, Алберто Морено, Лазар Маркович, Стивън Джерард, Филипе Коутиньо, Рахим Стърлинг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички