Челси измести Тотнъм от третото място и направи решителна крачка за Шампионска лига


Челси измести Тотнъм от третото място и направи решителна крачка за Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2654 0

Челси победи отбора на Уотфорд с 3:0 в двубой от 37-ия кръг на Висшата лига. И трите попадения бяха отбелязани през втората част, а техни автори са Лофтъс-Чийк, Давид Луис и Гонсало Игуаин. С две асистенции се отчете и голямата звезда на тима - Еден Азар.

След този успех лондончани са на трета позиция, след като Тотнъм допусна поражение в този крак. Отборът на Маурицио Сари може да остане и в крайното класиране на трета позиция, ако вземе и последния си мач срещу Лестър.

Гостите започнаха със самочувствие двубоя и дори погледнаха смело в атака от самото начало. В 9' Трой Дийни засече с глава центриране и насочи удар с глава от точката на дузпата към дясната страна на вратата. Кепа Арисабалага обаче направи брилянтно спасяване и отклони топката в гредата. Малко след това Маурицио Сари направи принудителна смяна, след като Нголо Канте получи травма и бе заменен Лофтъс-Чийк.

В 15' Жоржиньо отправи обещаващ удар от средно разстояние, но вратарят на Уотфорд се намеси. Три минути след това Игуаин стреля мощно от границата на наказателното поле, но топката се удари в един от защитниците. В 22' гостите бяха близо до откриване на резултата. Хосе Холебас пое топката в празно пространство и я прати с удар от наказателното поле малко над напречната греда. В ответната атака пък Азар пробва удар от границата на наказателното поле, но топката прелетя високо над напречната греда. В 36' "сините" стигнаха до голова възможност, Педро получи подаване, напредна и отправи бомбен шут от средно разстояние, но малко над вратата.

Втората част започна по страхотен начин за лондончани. Само в рамките на 2 минути домакините отбелязаха две попадения. Първо, в 49' Рубен Лофтъс-Чийк  засече центриране от Еден Азар и отбеляза по великолепен начин отблизо с удар в долния ляв ъгъл. До втория гол се стигна отново след центриране на Азар от ъглов удар, като този път най-съобразителен в наказателното поле бе Давид Луис, който засече с глава.

След бързите две попадния Уотфорд опита да натисне и да върне поне едно попадение.  Жерар Деулофеу  пое топката в празно пространство и я прати с удар от наказателното поле на сантиметри от дясната греда. След това и Челси организира добра атака. Педро стигна до подаване в наказателното поле и нанесе удар по трева по посока на лявата греда. Бен Фостър обаче внимаваше и отрази опита му с добро спасяване.

В 62' и Игуаин пропусна, след като получи прецизен пас по земя в наказателното поле, овладя и шутира под напречната греда. Отново обаче Фостър внимаваше.  В 75' аржентинският нападател се реваншира. Педро подаде хубав пас, с който намери Игуаин в наказателното поле, който стреля бързо в средата на мрежата, оставайки вратаря безпомощен и правейки резултата 3:0. В 78' Хосе Холебас владя подаване, премина покрай защитник и завъртя удар от границата на наказателното поле, но право в напречната греда, а 5 минути след това бе отменен гол на Уотфорд заради засада.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕЛСИ: Арисабалага, Аспиликуета, Кристенсен, Луис, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Ковачич, Педро, Игуаин, Азар

УОТФОРД: Фостър, Холебас, Каткарт, Мариапа, Кико, Дукур, Чалоба, Перейра, Хюз, Дийни, Деулофеу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Еден Азар може да излезе за последен път на „Стамфорд Бридж” с екипа на Челси, ако информациите, че ще премине в Реал Мадрид, се окажат верни. Рюдигер и Хъдъсън-Одой пропускат двубоя заради травми.

Уотфорд загуби шансове за 7-ото място след успеха на Уулвърхемптън в събота, но остави много добри впечатления през сезона. Отборът обаче няма победа над Челси като гост вече в 11 поредни мача. На разположение за двубоя ще е капитанът Трой Дийни, който се завръща след наказание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички