Челси е новият шампион на Англия


Челси е новият шампион на Англия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1289 0

Гол на резервата Миши Батшуай в заключителните 10 минути осигури шеста титла за Челси във Висшата лига.

С точния удар на 23-годишния белгиец в 82-ата минута Челси се наложи над Уест Бромич Албиън с 1:0 като гост и предсрочно триумфира с титлата в първенството на Англия.

Уест Бромич игра за честта си и го направи по достоен начин, но Батшуай с едва втория си гол за сезона в първенството донесе шампионската титла на отбора на Антонио Конте. Челси има 10 точки повече от единствения си преследвач Тотнъм и е недостижим на върха. Тимът на Роман Абрамович ще получи шампионския си трофей на 21 май, когато Челси посреща Съндърланд на "Стамфорд Бридж".

Отборът на Антонио Конте бе пълният господар на терена, но най-опасните удари дойдоха към края на полувремето. В 32-ата минута Сеск Фабрегас получи пред ъгъла на наказателното поле отдясно по атаката и вложи доста сила в шута си. Топката премина покрай плонжа на Бен Фостър и за късмет на вратаря прелетя на сантиметри встрани.В 69-ата минута Азар отправи удар към вратата на Уест Бромич, но топката излезе в тъч. Конте предприе смени, като извади Еден Азар и Педро, а на терена се появиха Вилиан и Миши Батшуай. Именно белгиецът донесе победата за "сините" с гол в 82-ата минута, след като се възползва от едно разбъркване пред вратата на домакините.

Лондонският клуб освен в настоящата кампания триумфира в първенството през сезоните 1954–55, 2004–05, 2005–06, 2009–10 и 2014–15/. За Челси това е първи трофей под ръководството на Конте и 16-и, след като клубът бе закупен от Абрамович. Италианският специалист е четвъртият треньор, който печели Премиършип в дебютния си сезон. Досега това бяха правили Жозе Моуриньо (Челси, сезон 2004/05), Карло Анчелоти (Челси, сезон 2009/10) и Мануел Пелегрини (Манчестър Сити, сезон 2013/14)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички