Челси е на 90 минути от титлата в Англия, Манчестър Сити вече не е шампион


Челси е на 90 минути от титлата в Англия, Манчестър Сити вече не е шампион

2332 0

Челси и Жозе Моуриньо имат нужда от 1 победа до края на шампионата, за да станат шампиони и официално, след като "сините" трудно стигнаха до успех с 3:1 като гост на Лестър в отложен мач от Висшата лига.

"Сините“ губеха на полувремето, след като Марк Олбрайтън изведе домакините напред в резултата. През второто полувреме футболистите на Жозе Моуриньо показаха своите шампионски амбиции и вкара три попадения с които да си гарантират трите точки.

Дидие Дрогба изравни резултата в началото на второто полувреме, а капитанът на Челси Джон Тери вкара за 2:1 в 78-та минута. Четири минути по-късно Рамирес се възползва от страхотна асистенция на Фабрегас и оформи крайното 1:3.

Това е четвърти обрат за Челси в последните 7 мача, в които изостават в резултата от Висшата лига. Сеск Фабрегас пък изравни личния си рекорд от 17 асистенции в шампионата, като изостава на 3 от рекордьора - Тиери Анри, дал 20 завършващи подавания през сезон 2002/03.

Джон Тери пък вече има 38 гола, с което изравни рекордното постижение в шампионата за защитник, което принадлежи на Ънсуърт. Също така защитниците са били част от головете на Челси (голове и асистенции) на цели 34 пъти - 19 гола и 15 асистенции.

Челси вече е на 2 точки от шампионската титла, след като имат 80 точки в актива си - 13 пред Манчестър Сити и Арсенал. "Гражданите" вече и математически няма как да станат шампион, докато Арсенал има теоритични шансове - ако Челси запише само точка до края, а "топчиите" запишат 5 поредни победи.


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички